Ruime winst Emmen D1 op Olde Veste'54 D1

Na het verlies van de vorige week was er deze keer d? kans om die wedstrijd geheel weg te poesten. ?d Olde Veste ?54 D1 kwam op bezoek, op papier een laagvlieger maar zeker geen verkeerd elftal. Er was voor Emmen D1 maar een ding dat vandaag telde: winnen. Het liefst natuurlijk met goed en overtuigend voetbal. Dat gebeurde. Een keurige constante 6-0 overwinning, met veel positieve gevolgen.

Deze keer stond er een BS’er (bekende scheidsrechter) op het veld, namelijk Ben Haverkort. Een dag ervoor nog actief bij BV Veendam – RBC Roosendaal in de Jupiler League, ’s ochtends op het veld om ervoor te zorgen dat Emmen D1 – ‘d Olde Veste ’54 D1 goed zou verlopen. Dat deed de heer Haverkort ook zeer zeker, hij floot een vlekkeloos duel. Hopelijk voor hem heeft de heer Uilenberg deze wedstrijd ook gezien.

De Emmenaren begonnen sterker dan hun tegenstander aan de wedstrijd. Het zette veel druk, viel aan, had balbezit en domineerde in het spel. Emmen kreeg enkele lastige mogelijkheden om de score te openen, maar de openingstreffer maken is een van de zaken die vorige week erg lastig bleek. Het was gelukkig maar 14 minuten wachten deze keer op de openingstreffer Een goede corner van Bart Veenstra belandde op het hoofd van Alex Blekkink. Hij kopte de bal keurig in de bovenhoek. Blekkink, die al een hele poos op zoek was naar een doelpunt, had nu eindelijk zijn doelpunt gevonden.

De dominantie van Emmen was echter geen garantie voor geen tegentreffers. De gasten uit Steenwijk waren gevaarlijk in de uitbraak, maar de zeer attente keepende Sven Rakers zorgde er meerdere malen voor dat het gevaar onschadelijk werd gemaakt. Aan de andere kant werd het duel nog voor rust op slot gegooid. In de 26ste minuut kwam Yannick van Duyn op ongeveer 25 meter door een overtreding ten val. Alex Blekkink, zojuist zijn eerste treffer gemaakt, eiste de bal op, en schoot deze keurig via de paal binnen: 2-0. Blekkink had tot nu toe al bijna de wedstrijd van zijn leven. Het werd voor hem echter nog wat mooier. Twee minuten later zorgde hij met een prachtige steekbal door het midden ervoor dat Jorg Scherpen, met een keurige lob, de 3-0 kon maken.
Een gespannen begeleiding na de 3-0 voorsprong

Na rust speelde de wedstrijd zich vooral af op de helft van ‘d Olde Veste. Het was dan ook wachten op de 4-0. Rafael van Beek werd in het zestienmetergebied gevloerd, scheidsrechter Haverkort wees onverbiddelijk naar de stip. Diezelfde van Beek schoot de strafschop binnen: 4-0. In de 42ste minuut opnieuw een actie van Rafael van Beek in het zestienmetergebied, en opnieuw zag scheidsrechter Haverkort dat van Beek werd neergehaald. Opnieuw een strafschop, alleen was het ditmaal Frenk Veldwijk die de bal opeiste. Hij maakte ook zijn eerste treffer dit seizoen, door de strafschop goed binnen te schieten: 5-0.
Frenk Veldwijk maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen

Het slotakkoord kwam na 53 minuten. Quincy David Notten speelde goed Yannick van Duyn in, die een goede steekpass gaf op Roderick Zeilstra. Hij kapte de bal naar zijn linkerbeen, en schoot de 6-0 binnen.  Een goede 6-0 overwinning op ‘d Olde Veste ’54 D1. Keurig gedaan, goed gespeeld en iedereen liet zien hoe het ook kan. Veel dank aan scheidsrechter Ben Haverkort, die deze wedstrijd tot een goed einde bracht.

De overwinning was al een prachtig feit, maar er was nog meer. Frisia D1 speelde diezelfde ochtend gelijk tegen GRC Groningen D1, wat betekent dat Emmen D1 geplaatst is voor de Volkswagen Junior Masters op 30 december 2009 in de Amsterdam ArenA! Ook leuk was dat er ’s middags ook nog gebowled werd. De winnaars; categorie dames: handbalkeepster Mascha Gudde, categorie spelers: keeper Sven Rakers, categorie heren en de grote winnaar: hoe kan het ook anders, hoofdtrainer Joeri van der Tuin. Baas boven baas blijkbaar.

Zaterdag 28 november a.s. om 14.30: ZFC Zuidlaren D1 – Emmen D1.