Ruinerwold - Schoonebeek gelijkop

RUINERWOLD - Het was 13 december 2009 dat er voor het laatst een competitie-uitslag op het wedstrijdformulier werd gezet(0-1,Steenw.Boys). Na een lange onderbreking met tussendoor een oefenpotje tegen Ter Apel?96 en wederom afgelastingen tegen Weerdinge en DVC?59 stond Schoonebeek te trappelen van ongeduld om weer eens een competitieresultaat neer te zetten. De uitslag van zondag jl. mocht er dan ook zijn, 2-2 tegen het hooggeklasseerde Ruinerwold. Al in de 3e minuut bereidde Johan Bos een aanval voor, Niek Huser passte binnendoor op Edfrin Silvania die 0-1 binnenwerkte.5 Minuten later had Schoonebeek de gastheren de stuipen op het lijf kunnen jagen: Johan Bos speelde door op linksback Jan Willem Wubkes die vrij voor doelman Klooster toch in diens handen speelde.

Ruinerwold hervatte zich en de druk op Schoonebeek werd groter; Schoonebeek kreeg veel vrije ballen en corners tegen. In de 25e minuut gleed Sander van Berkum de bal bij de 2e paal net naast. In de 30e minuut verzorgde doelman Guus Leferink één van zijn vele reddingen in de 1e helft door een vrije bal van Ewout Kleene uit de kruising te slaan. Ondanks enkele OW haalde Schoonebeek de rust met een 0-1 voorsprong. Toch werd vlak na rust de druk van Ruinerwold omgezet in de gelijkmaker. Doelman Guus Leferink verliet zijn  doel, kwam weer terug maar was even de weg kwijt; een rolletje van Jeroen Bakker betekende 1-1.

In de 67e minuut werd een vrije bal bij de 2e paal teruggekopt en door Rick de Wit binnen gefrommeld,2-1. Het veldoverwicht en de druk lag bij Ruinerwold maar de spaarzame uitvallen van Schoonebeek waren ook best kansrijk. In de 80e minuut liet doelman Klooster een bal van Michel Tienstra door de handen/benen glippen, 2-2. Even later schoot Jesper Swieters hard op doelman Klooster die de bal niet klem kreeg; meer succes bleef echter uit.

Ondanks de eenzijdig gegeven OW door scheids Broer en het optisch veldoverwicht van Ruinerwold,werd het 2-2 gelijkspel beschouwd als een uitstekende prestatie, behaald op inzet en strijd. Aan beter verzorgd voetbel kwam Schoonebeek nog niet toe maar met deze uitslag in de pocket zal Schoonebeek misschien nog meer goede resultaten behalen.

Ruinerwold - Schoonebeek:  2 – 2 (0 - 1)
Scoreverloop:
03 min: 0 - 1 Edfrin Silvania
48 min: 1 - 1 Jeroen Bakker
67 min: 2 - 1 Rick de Wit
80 min: 2 - 2 Michel Tienstra