SC Angelslo verliest opnieuw

GRONINGEN - Voor SC Angelslo stond zaterdag 25 februari de moeilijke uitwedstijd tegen GroenGeel op het programma. De wedstrijd begon zeer moeilijk aan Angelslozijde omdat GroenGeel vanaf het begin de Angelslo-verdediging onder druk zette. Angelslo was slordig in balbezit en zat niet kort in de dekking, waardoor GroenGeel een aantal goede mogelijkheden kreeg; de Groningers bleven echter onnauwkeurig in de afronding. Angelslo pakte na 25 minuten de draad redelijk op en cre?erde ook een aantal goede kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Zo werd er dan gerust met een 0-0 stand.
Na de thee kwam er een ander SC Angelslo uit de kleedkamer: rondspelen ging beter en ook de verdediging stond haar mannetje. Keer op keer waren de mannen van trainer Johan Hollen helaas niet nauwkeurig in de afwerking en de doelpunten lieten lang op zich wachten.

In de 65e minuut leek Angelslo op een op dat moment verdiende voorsprong te komen, maar El Asri zag zijn voorzet rakelings naast gekopt worden door Ronald de Groot. GroenGeel had geen antwoord op het spel van de Emmenaren en kon zich alleen beperken tot de lange bal. Er werd door Angelslo echter niets weggegeven.
De wet van het voetballen ging gelden: waar Angelslo de kansen miste, verzilverde GroenGeel ze wel. In de 80e minuut draaide een vrije bal aan de linkerkant in voor de goal van de Emmenaren, die zagen dat de bal niet goed weggewerkt werd. Uit een kluts was GroenGeler Walter Hartlief alert en hij schoot de bal verwoestend tegen de touwen: 1-0.

Angelslo ging achterin één op één spelen om zo de verdiende gelijkmaker te forceren, maar moest in de 85e minuut ook nog de 2-0 incasseren. Een dubieuze vrije bal op de rand van de zestien verdween, fantastisch ingeschoten door Johan Niemeijer, in één keer in het kruis.

Angelslo zette alles op alles en kon drie minuten later, uit een vrije bal van Jeroen de Vries, de aansluitingstreffer nog forceren maar er restte nog te weinig tijd om een dikverdiend punt mee naar Emmen te nemen; en zo liep Angelslo tegen haar tweede nederlaag na de winterstop aan. Angelslo zakt naar de derde plaats en ziet GroenGeel de koppositie overnemen van CSVC, dat met 7-1 onderuit ging bij De Vogels. Volgende week spelen de Emmenaren opnieuw een uitwedstrijd in Groningen en wel tegen Mamio.