Sc Roswinkel neemt pas laat afstand van tegenstander Zandpol.

ROSWINKEL - Zoals de laatste weken normaal, begon de thuisploeg vol enthousiasme aan deze klus. Het zou tenslotte allemaal goed komen maar het ging vooral in de eerste helft niet gemakkelijk. Onder leiding van de zeer ervaren scheidsrechter Bakker uit Norg sloop er vanaf het begin veel irritatie in het spel van de gasten. Er werden in het eerste kwartier een paar behoorlijke overtredingen gemaakt door Zandpol wat resulteerde in enkele gele kaarten. Ook vanuit de dug-out werd verbaal veel ongenoegen geuit richting scheidsrechter.
Na weer een duidelijke overtreding, resulteerde dit uiteindelijk in een tweede gele kaart richting spelverdeler van de ploeg uit Zandpol, Stefan Knuppe dus rood. Toen vervolgens ook de trainer zich er  mee ging bemoeien werd hij achter de hekken gestuurd. Hierop riep hij zijn jongens bij zich om het veld te verlaten. De verwarring was compleet omdat de scheids hierop ook het veld verliet. Na een rustpauze van ongeveer vijftien minuten werd het spel hervat met nog tien minuten te gaan in de eerste helft om vervolgens zonder problemen direct verder te gaan met de tweede helft.

Sportief gezien had de thuisclub inmiddels de uitstekend keepende doelman van Zandpol al meerdere keren op de proef gesteld. Zo slalomde linker spits Johan Berens door de complete verdediging en bood Raymond de Vries een uitstekende kans die tot twee keer toe door de genoemde keeper werd gepareerd. Ook Henry Welling, Stefan Arends, Stefan Brink en Henny de Vries moesten hun meerdere in de sluitpost van de gasten erkennen.

Na de genoemde vroege rust ging Roswinkel verder waar het was gebleven. Na een prachtig doelpunt uit een vrije trap van Stefan Arends die wegens te vroeg nemen werd afgekeurd, was het even later super spits Raymond de Vries die na een prachtige pass van Johan Berens eindelijk de verlossende 1 – 0 op het scorebord bracht. Hierna probeerden de mannen uit Zandpol nog wel het tij te doen keren maar keeper Heller had deze middag best vrijaf kunnen nemen omdat de voorhoede totaal machteloos was tegen de sterke Roswinkeler verdedigers.

De sterk invallende Cristiaan Soppe bracht na een goede snelle actie opnieuw De Vries in stelling maar het duurde tot de twee en twintigste minuut voordat verdediger Mark Teuben de 2 – 0 liet aantekenen. Hierna was het verzet van de gasten definitief gebroken en kon de thuisclub beheerst de eindstand uitbouwen naar 5 – 0. Henny de Vries benutte een terecht toegekende penalty nadat Cris Soppe werd gevloerd en topscorer Raymond de Vries voerde met twee doelpunten zijn totaal verder op. De eerste met een van richting veranderd schot, de tweede uit een rebound na een prima afstandschot van invaller Stefan Gozevoort.

Een smet op deze enerverende wedstrijd was voor de mannen van een snotterende en hoestende trainer Bremer de totaal onnodige rode kaart van uitblinker Johan Berens. Ter hoogte van de middenlijn maakte hij een schoppende beweging naar een tegenstander en hiervoor werd hij terecht uit het veld gestuurd, zijn medespelers de eerste weken met een probleem achterlatend.