Sc. Roswinkel wint van Buinerveen

ROSWINKEL - Voor de derde keer op rij zijn de mannen van trainer Andries Bremer ongeslagen gebleven. De wedstrijd tegen de tegenstander uit Buinerveen was er duidelijk ??n met twee gezichten. Nadat good old scheidsrechter Gerrits uit Ter Apel voor de aftrap had gefloten nam de thuisploeg onmiddelijk het initiatief wat al vrij snel resulteerde in een prachtige lob van rechterspits Johan Berens op de lat. Het fysiek sterke Buinerveen kwam daarna wat beter in de wedstrijd en dwong gelegenheids- keeper Leon van der Kaap tot een katachtige reactie om zijn doel schoon te houden.
Gaandeweg ontwikkelde zich een mooie partij voetbal waarbij de thuisploeg duidelijk het beste van het spel had. Na ongeveer 20 minuten voerde de thuisclub de druk dermate op dat de verdediging van Buinerveen de bal niet meer weg kreeg en spits Bart Huizingh na goed doorzetten de op dat moment verdiende 1 - 0 kon laten aantekenen. Roswinkel had hierna zijn beste periode deze middag. Met vloeiende aanvallen werd de tegenstander  overlopen en het was pure pech dat Johan Berens en back Stefan Brink de score niet verder konden opvoeren.

Middenvelder Ferdinand Prins kopte nog een keer via de paal in handen van de keeper, Berens scoorde net in buitenspelpositie en Roy van der Sluis zag één van zijn befaamde steenharde vrije trappen smoren in de muur. In de dertigste minuut was er echter geen houden meer aan en voorstopper Ton Hoiting zorgde uit een corner met een bekeken kopbal voor de 2 - 0. Enkele minuten later was het genoemde Stefan Brink die Bart Huizingh in stelling bracht en dat betekende 3 - 0, wat tevens de ruststand was.

In de tweede helft ontstond er een geheel andere wedstrijd. Buinerveen nam het initiatief over en zette hun tegenstander
constant onder druk. Na tien minuten belandde er een schot op de paal en keeper Van der Kaap redde enkele keren zonder dat hij waarschijnlijk zelf wist hoe hij het deed. Met kunst en vliegwerk bleef de gehele verdediging van de  thuisclub op de been ondanks het feit dat Buinerveen alles op de aanval gooide. Hierdoor ontstond er aan de andere kant natuurlijk ruimte en Ferdinand Prins kopte nog een keer rakelings voorlangs. Ondanks de uitslag, die anders doet vermoeden, was de thuisclub blij dat de rustig fluitende scheidsrechter Gerrits voor het einde floot en zodoende opnieuw drie punten aan zijn totaal kon toevoegen.