Schoonebeek met lege handen ondanks goede partij

SCHOONEBEEK - Door de afwezigheid van veel spelers was trainer Sijbom genoodzaakt tot veel omzettingen in zijn team. Een dankbare invulling voor zijn puzzel was de rentree van Michel Tienstra die na een lange herstelperiode zich weer naar het niveau van de hoofdmacht speelde. In een gelijkopgaande eerste helft schotelden beide partijen de toeschouwers goed voetbal voor ogen. De kentering kwam in de 30e minuut; de doorgebroken Ruinerwoldspeler Kleene kruiste voor de inhalende Niek Rolink langs en kwam ongelukkig ten val. De op afstand fluitende scheidsrechter Morsink besloot tot rechtstreeks rood.
Er moest een schepje bij aan Schoonebeekzijde en op slag van rust was Johan Bos onderweg naar het doel, hij werd onderuit gehaald door Ruinerwoldverdediger Mark Brinkman. Nu toverde, de wederom op grote afstand fluitende, scheids Morsink slechts geel tevoorschijn tot ongenoegen van alles wat een groen-rood hart had. Een geluk hierbij was dat Michel Tienstra de toegekende vrije bal op de binnenkant linkerpaal plaatste, de terugstuitende bal werd ingeschoven door Niek Huser,1-0.

Ruinerwold raakte niet in paniek en pakte de 2e helft weer voortvarend de draad op. In de 57e minuut passeerde Ewout Kleene met een listige kopbal doelman Guus Leferink, 1-1. In de 67e minuut bezweek Schoonebeek definitief onder de aanhoudende druk; Lennard Kleene kwam bij een voorzet voor verdediger Lars Kamps en punterde 1-2 binnen. Schoonebeek bleef verbeten op jacht gaan naar de gelijkmaker, en ondanks enkele goede uitvallen, hield Ruinerwold Schoonebeek onder controle en daarmee de 1-2 stand overeind.