Schoonebeek verzuimt volle winst te pakken tegen Dwingeloo

SCHOONEBEEK - De 4e klasse C blijft onberekenbaar. dat bleek ook weer tijdens de wedstrijd Schoonebeek - Dwingeloo. Schoonebeek toonde tegen Dwingeloo aan dat de stand op de ranglijst eigenlijk omgekeerd moest zijn. Direct vanaf het begin pakte Schoonebeek het heft in de handen, al in de derde minuut kreeg Jesper Swieters de eerste grote kans maar hij schoof net rechts voorlangs. De volgende grote kans was voor Edfrin Silvania die in kansrijke positie links naast schoot. Het duurde tot de 25e minuut voordat Dwingeloo een eerste echte wapenfeit ten toon spreidde maar doelman Guus Leferink pareerde met de vuist een gevaarlijk schot van Rolf Alberts.

Ook in de tweede helft was Schoonebeek de bovenliggende partij. In de 65e minuut wist Schoonebeek dan eindelijk het goede spel in een doelpunt om te zetten. Bas Lubbers lanceerde met een diepe bal door het centrum Edfrin Silvania die de bal over doelman Hof liftte en zo scoorde. Aan deze actie hield Silvania wel een blessure over en moest gewisseld worden voor Niek Huser.

De voorsprong duurde niet lang want binnen 3 minuten stond het alweer gelijk, een schuiver in de linkerhoek van Casper Blaauw betekende 1-1. Hierna had Schoonebeek nog een paar kansen op de volle winst maar Johan Bos strandde op doelman Hof en een uithaal van Michel Tienstra werd door de Dwingeloo-verdediging tot corner verwerkt, uit de corner koptte Jesper Swieters nog rakelings links naast.

Beide teams legden zo voor de toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd op de mat maar gezien de uitgelezen kansen was het Schoonebeek dat eigenlijk de volle winst had moeten pakken.

Scoreverloop:
65 min:           1 – 0    Edfrin Silvania
68 min:           1 – 1    Casper Blaauw