Sp. Zweeloo in laatste seconde naast nummer twee VV Vitesse?63

KOEKANGE ? Net als vorig seizoen sleepte Sportclub Zweeloo ??n punt uit het vuur in Koekange bij VV Vitesse?63, de huidige nummer twee van de ranglijst (4C). Er was zaterdag sprake van een zeer doelpuntrijke wedstrijd aan de plaatselijke Sportparklaan, want het werd 4-4. In de zesde minuut van de extra tijd werkte de ingevallen Rick Kiers de gelijkmaker alsnog over de doellijn, waarna een explosie van vreugde volgde. En dit na een 4-2 achterstand bij de rust. Eerder op de middag vonden ook Rick Hagenauw, Mauro Dos Reis en Arno Stevens het net.

Vitesse’63 kwam in de tiende minuut overigens op voorsprong via een benutte strafschop (Pieter Hoekstra). Keeper Remko Koopman bracht een speler van de thuisploeg ten val binnen het strafschopgebied. De gevaarlijke topschutter Alfred Pekel deed er na een klein half uur wedstrijd een schepje bovenop, maar binnen vijf (!) minuten stond het alweer gelijk. De aanvallers Hagenauw en Dos Reis waren trefzeker voor de in de witte uitshirts spelende gasten.

Toch namen de rood-gelen amper één minuut later opnieuw de leiding (Jack Burgwal), maar op slag van rust werd het nog erger voor Sp. Zweeloo. Spits Pekel maakte alweer zijn elfde van het seizoen. De tweede helft was nog maar net onderweg toen Sp. Zweeloo de aansluitingstreffer maakte. Stevens was de gelukkige in de 52e minuut. De meegereisde supporters moesten erg lang wachten op de gelijkmaker, die er tot ontsteltenis van de Koekangers alsnog kwam. Diep in blessuretijd maakte gouden wissel Kiers van dichtbij namelijk de 4-4 na een bizar duel. Toen de stofwolken waren opgetrokken, liet scheidsrechter De Zeeuw alleen nog aftrappen.

Vitesse’63 – Sp. Zweeloo: 4-4 (4-2). 10. Pieter Hoekstra 1-0 (s), 29. Alfred Pekel 2-0, 33. Rick Hagenauw 2-1, 34. Mauro Dos Reis 2-2, 35. Jack Burgwal, 45. Alfred Pekel 4-2, 52. Arno Stevens 4-3, 90+6. Rick Kiers 4-4. Scheidsrechter: De Zeeuw (Berlikum).

Sp. Zweeloo: Remko Koopman; Julian Manting (81. Rick Kiers), Ties van der A, Hans Lanting, Henri Popken; Vincent Kok (72. Thomas Wolting), René Lanting, Anne Hajes, Arno Stevens (76. Gerwin Stevens); Rick Hagenauw, Mauro Dos Reis.