Sp. Zweeloo incasseert flinke dreun tegen fittere Boys

BEILEN ? Het prachtige hoofdveld aan de Eursingerweg in Beilen was zaterdag het decor van een ongelijke strijd in 4C. Sportclub Zweeloo had weinig tot niets in te brengen tegen thuisploeg CVV Fit Boys, 6-0. Helaas voor de ploeg van trainer Hans Pullen drukte leidsman Van de Leur daarnaast nadrukkelijk zijn stempel op de overigens eenzijdige negentig minuten voetbal. Tot verbazing van velen gaf de Emmeloorder tot twee keer toe een strafschop cadeau aan de ex-derdeklasser, terwijl Ties van der A onterecht met rood de kleedkamer moest opzoeken. Buiten dat onrecht om was titelkandidaat Fit Boys - directe promotie moet geen probleem zijn voor de complete groen-gelen - de veel betere ploeg.

Sp. Zweeloo had op het omvangrijke sportpark Noord-West vooral grote moeite met de onberekenbare linksbuiten Ronald van Waardhuizen en spelmaker Alfons Pot, die een hattrick aan liet tekenen. Slangenmens Van Waardhuizen kreeg het al snel op zijn heupen. Na slechts vier minuten wedstrijd werd hij te weinig in de weg gelegd, waarna een voorzet volgde. Daarna zag Van de Leur wellicht als enige dat één van de Boys werd vastgehouden in het strafschopgebied van Remko Koopman. De ervaren Pot maakte geen misser vanaf de stip en die dreun kwam Sp. Zweeloo niet meer te boven.

Tot de 2-0 van dezelfde aanvallende middenvelder kregen de Beilenaren drie mogelijkheden. Koopman redde in de korte hoek na een inzet van Elwin Dam, een schot van Pot miste kracht en een poging van de mee opgekomen Ruud Seubring mislukte. Tussendoor zette Vincent Kok voor op Rick Hagenauw, maar keeper Joost van het Reve was op tijd bij de bal. Op geheel eigen wijze bereidde de slalommende Van Waardhuizen tien minuten voor de rust als een wervelwind de 2-0 voor. De rebound na zijn geblokte schot was een prooi voor de ditmaal koppende Pot.

Het meest omstreden moment werd bewaard tot voor de - overigens ruim bemeten - blessuretijd van de eerste helft. De vlugge Kerwin Fernim en de ongelukkige Ties van der A kruisten elkaars wegen, waarna een valpartij volgde. Van de Leur meende als enige dat dit ‘het neerleggen van een doorgebroken speler in het strafschopgebied’ betrof, maar de werkelijkheid was dat het bewuste soort van één tegen één duel zich buiten hetzelfde gebied afspeelde. Terwijl Van der A het veld verliet met uitgerekend zijn eerste kaart ooit, profiteerde Pot - opnieuw vanaf de stip - dankbaar.

Ondanks een kansje voor Anne Hajes hield Sp. Zweeloo vooral ‘tegen’ in het restant. Pot raakte de lat na een voorzet vanaf de rechterflank, Dam kopte rakelings over en Koopman kwam als winnaar uit de strijd na een schot van Fernim. Twee keer liet Sp. Zweeloo in aanvallend opzich van zich horen. Zo vond Hagenauw de lat met een verrassend schot en ging - met de slotfase nog voor de boeg - een rollertje van dezelfde spits naast. Daarvoor stuitte invaller Tom van Berkel op de binnenkant van de paal.

Even leek de schade beperkt te blijven tot drie tegentreffers, maar Fit Boys kreeg alsnog meer. Fernim, Van Waardhuizen en Van Berkel lieten Sp. Zweeloo binnen de laatste negen minuten nog drie keer incasseren, 6-0. Volgens de geel-zwarten moet de eerste onderlinge ontmoeting in competitieverband sinds het seizoen 1996-1997 maar snel vergeten worden. En waar Sp. Zweeloo destijds als vierde finishte in 4B, werd Fit Boys kampioen.

Fit Boys – Sp. Zweeloo: 6-0 (3-0). 4. 35. en 45. Alfons Pot 1-0 (s), 2-0 en 3-0 (s), 85. Kerwin Fernim 4-0, 90. Ronald van Waardhuizen 5-0, 90+4. Tom van Berkel 6-0.

Scheidsrechter: Van de Leur (Emmeloord). Gele kaart: Arjan Luchies (Fit Boys), Rick Hagenauw, Arno Stevens, Mauro Dos Reis en René Lanting (Sp. Zweeloo).
Rode kaart: 45. Ties van der A (Sp. Zweeloo).

Sp. Zweeloo: Remko Koopman; Vincent Kok (46. Henri Popken), Ties van der A, Hans Lanting, Julian Manting; Thomas Wolting (66. Rolf Drewes), René Lanting, Anne Hajes, Arno Stevens (75. Rick Kiers); Mauro Dos Reis, Rick Hagenauw.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda