Sp. Zweeloo raakt ongeslagen thuisstatus in extra tijd kwijt

ZWEELOO ? Het eerste herenteam van Sportclub Zweeloo heeft tijdens wellicht de laatste wedstrijd voor de winterstop de ongeslagen thuisstatus op uiterst wrange wijze verloren. De ingevallen aanvaller Jermo Verbeek schoot de sterke opponent CVV Fit Boys uit Beilen in de laatste seconde alsnog naar de kleinst mogelijke winst, 0-1. Met die late tegengoal kwam thuisclub Sp. Zweeloo zaterdag sneu weg tijdens de spannende streekderby tegen de nummer twee in de vierde klasse C, want de manschappen van coach Hans Pullen - ook volgend seizoen eindverantwoordelijke op ?t Alterbarg - verdienden een gelijkspel.

De realiteit is echter dat ex-derdeklasser Fit Boys uitliep naar een voorsprong van zes punten op the Yellow Submarine. Toch is er geen man overboord voor Sp. Zweeloo, dat zakte naar de vierde plaats in een competitie waar de eerste vijf clubs direct promoveren.

De aftrap was curieus. Thomas Wolting moest op het laatste moment nog een noodzakelijke behandeling ondergaan, zodat de geel-zwarten de strijd begonnen met een tiental. Toen ook de vierde middenvelder binnen de lijnen was, waren er al enkele  minuten gespeeld. Eerlijk is eerlijk, de eerste helft was voor de Beilenaren. Zo kwamen rechtsbuiten Kerwin Fernim en back Ruud Seubring door aan de rechterkant, waarna het oppassen geblazen was voor de thuisclub. Het harde schot van Fernim (naast) en de voorzet van Seubring, die naast werd getikt door Remko Koopman, waren de eerste waarschuwingen van de ploeg van Johan Piening. Nog geen minuut na de laatstgenoemde voorzet nam verdediger Tim Seubring het doel met een kopbal onder vuur, maar Koopman kon klemmen.

Halverwege de eerste helft tekende Anne Hajes voor het eerste gevaar namens Sp. Zweeloo. Zijn schot van afstand zeilde niet ver over, maar elf minuten later was Fit Boys vlakbij de voorsprong. Alles klopte bij een vlammende vrije trap van Tim Seubring, maar de redding van Koopman was subliem. Daarna kwam Sp. Zweeloo nog één keer goed weg, want de bal werd tijdig weggewerkt voordat schaduwspits Alfons Pot gevaar kon stichten. Bijna was het zelfs Sp. Zweeloo dat tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam, maar een prima vrije trap van Gerko Lanting werd goed onschadelijk gemaakt door Mark Lubberts.

De overigens wel degelijk boeiende tweede helft moest het enige tijd zonder grote kansen doen, maar René Lanting maakte daar twintig minuten voor tijd een einde aan. Met een snoeiharde uithaal van ver nam hij het heiligdom van Lubberts onder vuur, maar de kanonskogel vloog over. In het restant ging de strijd min of meer gelijk op, waarbij het opviel dat beide ploegen met de nodige inzet speelden. Sp. Zweeloo had de winst kunnen grijpen, maar bij inzetten van Arno Stevens en Vincent Kok ontbrak het aan kracht, richting en fortuin.

Ook Fit Boys was kansrijk, maar de jonge Verbeek knalde een vrije schietkans huizenhoog over. Die misser maakte hij tot ontsteltenis van de thuisclub in blessuretijd goed. De onvoorspelbare buitenspeler Ronald van Waardhuizen gooide de bal afgemeten voor vanaf links en het was Verbeek die bij de tweede paal was vrijgelaten. Daar kon ook Koopman niets meer aan doen, 0-1.

De ontlading bij Fit Boys was enorm, terwijl de druiven bijzonder zuur waren aan de andere kant. Maar wie weet staan beide streekgenoten aan het einde van de rit aan de goede kant van de score? Nog negen keer negentig minuten te gaan. Zaterdag reist Sp. Zweeloo af naar nummer vijf Smilde’94 voor de inhaalwedstrijd, maar de kans op groen licht lijkt klein. De voorsprong op de Smildegers is overigens drie punten.
|
Sp. Zweeloo – Fit Boys: 0-1 (0-0).
90+2. Jermo Verbeek 0-1. Scheidsrechter: Reinders (Ruinen). Gele kaart: Hans Lanting, Julian Manting (Sp. Zweeloo), Tom van Berkel en Arjan Luchies (Fit Boys).

Sp. Zweeloo: Remko Koopman; Julian Manting, Ties van der A, Hans Lanting, Henri Popken; Thomas Wolting (46. Vincent Kok), René Lanting, Anne Hajes, Arno Stevens (83. Rick Kiers); Gerko Lanting (66. Rick Hagenauw), Mauro Dos Reis.

Fit Boys: Lubberts; Ruud Seubring (75. Drogt), Luchies, Tim Seubring, Henri Oosting; Van Berkel, Pot (66. Oldersma), Roijinga; Fernim (56. Verbeek), Dam, Van Waardhuizen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda