SV Twedo verliest in slotfase van Sp. Zweeloo.

VEENOORD - Het eerste herenteam van Sportclub Zweeloo zegevierde zaterdag voor het eerst tijdens de huidige voorbereiding. Op het hoofdveld aan de Nieuweweg in Veenoord nam men tijdens het laatste kwartier van de eerste poulewedstrijd in de bekervoorronde afstand van zesdeklasser SV Twedo za., 0-2. Waar een briesje enigszins verkoeling bracht, kwamen beide teams gehavend aan de start op het binnenterrein van de beroemde sintelbaan. Vooral na de rust gebeurde het nodige. Zo debuteerden eerst Rolf Drewes en later ook Gerben Manting in een offici?le wedstrijd.

Beide spelers luisterden hun debuut bijna op met een doelpunt. Al snel dook Drewes alleen op voor het doel van de tweede keeper van de Tweelingdorpers, maar het schot van de vleugelspeler werd gestuit. Vier minuten verder was ook Anne Hajes vlakbij de 0-1, want zijn lob van enige afstand zeilde naast. Met nog een dik half uur te gaan gaf René Lanting de bal goed af op Rick Hagenauw, die te hoog mikte.

Bijna profiteerde SV Twedo in een tegenstoot. De inzet van de fysiek sterke nummer 10 werd voldoende geblokt door één van de verdedigers. Vijftien minuten voor tijd kwam Sp. Zweeloo op voorsprong. De pass van Mauro Dos Reis was fraai, de loopactie van Anne Hajes bleek goed en de droge schuiver van de Schoonoorder was de sluitpost van SV Twedo te machtig. In het restant miste Dos Reis nog een riante kans, maar ook Gerben Manting liet van zich horen. Een venijnig schot uit de draai van de middenvelder ging rakelings naast.

In blessuretijd verdubbelde Sp. Zweeloo de marge. Bijna vanuit het niets kreeg Hagenauw de bal op een presenteerblaadje en zijn lob paste exact, 0-2. In de andere poulewedstrijd liet derdeklasser SVN’69 uit Nijeveen er geen gras over groeien. Vijfdeklasser Tiendeveen moest er in Tiendeveen met 0-7 aan geloven. Woensdag wacht vanaf 19.00 uur de oefenwedstrijd in Schoonoord tegen buurman KSC, met Jans Pronk als scheidsrechter.

SV Twedo za. - Sp. Zweeloo: 0-2 (0-0). 75. Anne Hajes 0-1, 90+3. Rick Hagenauw 0-2. Scheidsrechter: Kampherbeek (Hoogeveen).

Sp. Zweeloo: Remko Koopman; Rick Kiers, Vincent Kok (46. Rolf Drewes), Hans Lanting, Julian Manting; Thomas Wolting, René Lanting, Anne Hajes, Arno Stevens (70. Gerben Manting); Mauro Dos Reis, Rick Hagenauw.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda