Teleurstellend verlies Schoonebeek

SCHOONEBEEK - De als stimulans bedoelde doelpuntensponsoractie leverde in de 1e thuiswedstrijd nog geen euro?s op. Integendeel; Schoonebeek verloor met 0-3 van een gerenoveerd Steenwijker Boys. Langs de lijn vielen termen als slecht verzorgde opbouw, te snel balverlies, afvallende ballen voor Steenwijker Boys, wel inzet maar geen rendement en gemis van een beetje geluk. Reden waarom Steenwijker Boys de controle behield over de wedstrijd en resoluter omging met de scoringskansen.
Het duurde bijna tot de rust voordat SteenwijkerBoys de score kon openen, Yassin Ozmen won in de 43e minuut een één tegen één duel van Jesper Swieters en passeerde doelman Guus Leferink, 0-1. Nog voor de rust had Dennie Heijnen de kans om de stand gelijk te trekken, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit toen hij alleen op de keeper af ging.

De 2e helft speelde Schoonebeek agressiever en met meer overtuiging, dit leverde een aantal kansjes op, maar het doelpunt viel weer aan de andere kant, Rodger Warkor lobte de 2-0 over Guus Leferink binnen. Schoonebeek ging nog nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt, en weer kreeg het de nodige kansen via Richard Heijne, Johan Bos, Dennie Heijnen, Niek Huser en weer Richard Heijne maar het geluk ontbrak. In de 82e minuut werd het duel definitief beslist, na een verdedigende actie van Jurian Roosken rolde de bal voor de voeten van Johnny Hekkema die dit buitenkansje benutte.

Zelfs in de laatste minuten had Schoonebeek nog een paar kansen via Niek Rolink en Edfrin Silvania maar het doelpunt wou maar niet vallen. Schoonebeek zal de komende weken toch uit een ander vaatje moeten tappen, vooral het afdwingen en benutten van kansen zal moeten verbeteren. Anders gaat het teveel op de FC Emmen lijken, onderaan met 0 doelpunten voor.

Scoreverloop:
43 min: 0 – 1  Yassin Ozmen
67 min: 0 – 2  Rodger Warkor
82 min: 0 – 3  Johnny Hekkema