Trainer Sijbom wisselt met succes souplesse voor fysieke kracht

NIEWUW SCHOOENBEEK - Wonder boven wonder bleven blessures in de warming-up uit. Op een onvoorstelbaar slecht veld, het leek wel een gekneusd ma?sveld, werd door Schoonebeek afgetrapt tegen gastheer Steenwijker Boys. Traditioneel werden voor aanvang de handjes geschud; het spektakel daarna bleef echter uit. Met name de 1e helft etaleerde Schoonebeek zich uiterst flegmatiek en verloor de meeste duels. Doelman Guus Leferink en zijn defensie beleefden de meest hectische situaties voor hun ogen. Maar ook Steenwijker Boys had niet alles onder controle; een verdedigende kopbal belandde op de eigen lat.

Even later leek een glijpartij van Ralph Levelink uit te draaien op Steenwijker Boys-succes maar doelman Leferink was attent ter plekke. Dezelfde Ralph Levelink schoot in de 30e minuut een vrije bal hard en hoog over. Het slechte veld en het te snelle balverlies was voor trainer Sijbom reden om 2 wissels in de rust toe te passen. Met respect maar het was geen bodem voor de technische vaardige Johan Bos en Niek Huser, dan maar meer strijd hanteren en meer body binnen de lijnen was de redenering van trainer Sijbom.

Hij bracht ten eerste Jurian Roosken en Gerard Wubbels in en ten tweede dirigeerde hij Jan Willem Wubkes weer naar de frontlinie. Met succes zou blijken, in de 70e minuut bracht hij Edfrin Silvania in stelling, deze kapte zijn tegenstander uit en passeerde doelman Walravens met een beheerste schuiver in de linkerhoek, 0-1. Dit was tevens de eindstand.

Scoreverloop:
70 min: 0 – 1  Edfrin Silvania