Valther Boys verliest derby tegen TEVV

TWEEDE EXLOERMOND - Na een gelijkopgaande wedstrijd verloor Valther Boys met 2-1 van medekoploper TEVV. De tuisclub ging in de 1e helft fel van start en kreeg kansen via Willy Kral en Martijn Wiering. Valther Boys kwam in de counter een paar keer gevaarlijk door via Gideon van Lottum en Tom Meijer, maar biede keepers stonden goed te keepen. In de 19e minuut kreeg TEVV een vrije bal en toen Marco Filips het hoofd vond van Henry Meijerman betekende dat de 1-0.
Even later kreeg Martijn Wiering nog een fraaie schietkans maar Roy van der Scheer was wederom paraat om het gevaar te keren. In de 29e minuut was er weer een vrije bal voor de thuisploeg en ditmaal was het Mark Baas die de bal fraai voor gaf, waaruit Martin van der Laan de 2-0 kon scoren. De wedstrijd werd toen wat grimmiger en dat resulteerde in de eerste gele kaart voor Jordi Vos van Valther Boys. In de 35e minuut kwam de koploper uit Valthe weer in de wedstrijd via een erre bal van Ronald Kiewiet die over alles en iedereen zo maar in het doel viel.  2-1.

Na de rust waren de partijen zeker aan elkaar gewaagd. Eerst was het Martin van der Laan van de Geel-Blauwen om de stand te verhogen, maar ook Valther Boys kreeg via Gert hilgen en Dennis Middeljans een paar goede mogelijkheden. Maar beide goede doelmannen hielden hun doel schoon. In de slotfase gooide Valther Boys nogmaals alles op alles om een gelijkspel te forceren, maar dat lukte niet. Daardoor bleef de spannende derby bij 2-1 voor de thuisploeg en kon die de kop van de ranglijst overnemen.