Verrassende zege Sp. Zweeloo tegen titelkandidaat Klazienaveen

ZWEELOO ? Met zeven punten uit de eerste vier duels doet nummer drie Sportclub Zweeloo vooralsnog goed mee in de vierde klasse C. Tegen koploper VV Klazienaveen werd zaterdag knap gewonnen, 1-0. Aanvoerder Hans Lanting werd matchwinner met zijn benutte strafschop, een klein kwartier voor het laatste fluitsignaal van de Emmeloorder leidsman Korf. Mauro Dos Reis werd pootje gehaakt binnen het strafschopgebied door ??n van de oranjehemden. Omdat Klazienaveen wordt gezien als titelkandidaat, is de zege dan ook verrassend genoeg.

In de eerste helft moest keeper Remko Koopman handelend optreden na een uithaal van één van de Klazienaveners. Even later - halverwege de eerste helft - kreeg Gerko Lanting dé kans op de 1-0, maar doelman Carlo Roelofs redde zijn ploeg op dat moment. Met nog een kwartier tot aan de rust kwam de altijd gevaarlijke Maurice Post in scoringspositie, maar de aanvaller mikte hoog over. Allrounder Vincent Kok kreeg aan de andere kant van het veld een vrije kopkans, maar ook die bal ging ruim over.

In de tweede helft ging de boeiende tweestrijd lange tijd gelijk op, zonder dat Sp. Zweeloo en Klazienaveen tot echt grote kansen kwamen. Toch pakte de underdog alsnog de volle buit. Veel heeft vrije verdediger Hans Lanting nog niet gescoord in het eerste team, maar ook deze was erg belangrijk. De bal paste - nog via de binnenkant van de paal - precies in de benedenhoek. Eén keer nog kwam Klazienaveen in kansrijke positie, maar de ingevallen middenvelder Martijn Buurs kopte over na een hoekschop. Klazienaveen verloor voor het eerst punten en kreeg het eerste tegendoelpunt te verwerken.

Op 3 oktober wacht de uitwedstrijd bij het Groningse SV Mussel, dat elfde staat met één punt. Zeker in deze beginfase van de competitie zeggen de rangen en standen niet veel. Van onderschatting mag dan ook geen sprake zijn. Een gewaarschuwd mens telt normaalgesproken voor twee.

Sp. Zweeloo – Klazienaveen: 1-0 (0-0). 77. Hans Lanting 1-0 (s). Scheidsrechter: Korf (Emmeloord). Gele kaart: Patrick Langedoen en Richard ter Veen (Klazienaveen).

Sp. Zweeloo: Remko Koopman; Julian Manting, Ties van der A, Hans Lanting, Henri Popken; Thomas Wolting, René Lanting, Arno Stevens, Vincent Kok; Mauro Dos Reis, Gerko Lanting (82. Rick Kiers). (tekst: Kristian Elders en foto's: Marjan Haan)