VEV geeft de wedstrijd in de 1e helft weg

Dalerpeel - VEV moest uit naar NKVV en i.pv. van de tegenstander van af de 1e min. onder druk te zetten, speelden de gasten als verlamd. Het was ??n al desorganisatie in de anders zo hechte en solide verdediging. Al in de 9e min. moest men daar tol voor betalen, een geheel vrijstaande speler van NKVV ontving de bal en kon simpel de 1 - 0 binnen tikken. Ineens was VEV wakker, Erik Foekens ging er op links vandoor, werd binnen de 16 neer gelegd maar kreeg ten onrechte geen strafschop van de slecht fluitende arbiter. Even later mooie combinatie van VEV en de bal komt bij Michel Sibum, die maar net over schiet.
Een kwartier later gaf Arie v/d Voort een schitterende crosspass op flavio, deze dolde z'n tegenstander en gaf een prima voorzet op Erik Foekens die fraai de 1-1 binnen kopte. het spel golfde op en neer maar doelpunten vielen er vooralsnog niet tot in de 28e min. vanaf dat moment hield VEV open-huis. de ene na de andere fout stapelde zich op de ander en tot rust scoorde NKVV nog 3 maal, allemaal doelpunten die eenvoudig te voorkomen waren geweest als men scherper gespeeld had. De stemming in de rust was bedrukt en trainer de Vries wisselde 2 spelers en men begon vol goede moed aan de 2e helft want er was op dat moment immers nog niks verloren toch?

VEV begon scherper aan de 2e helft maar in de 50e min. ging het toch weer mis, invaller Jeroen verzuimde Flavio aan te spelen, hij verkoos een bal door het midden te geven en dankje wel zei de spits van NKVV en kon ongehinderd de 5 / 1 aantekenen. Het spel werd van beide kanten harder en de scheids stond erbij en keek er naar. Op een gegeven moment ging VEV speler Yntze Wardenburg een duel aan, beide spelers gingen er hard in, opeens werd Yntze belaagd door een hoop NKVV spelers die met gebalde vuisten om hem heenstonden.

Hij rukte zich los en wilde weg lopen, opdat moment sloeg de nr. 10 van NKVV hem tegen de vlakte. alles gebeurde onder de ogen v-d scheids, deze trok alleen voor Yntze rood en de NKVV´ers gingen vrij uit. Een vreselijke miskleun van dhr. Liphold die verzuimde om minstens 2 rode kaarten aan de thuisclub te geven na dit opstootje. VEV moest dus met 10 man verder en vocht het verloop van de 2e helft als leeuwen en creëerde zich nog enkele kansen, één daarvan was dat Johan Bakker en Erik Foekens allebei naar de bal gingen maar botsten met elkaar, Foekens kopte de bal net over en het bleef bij 5-1. Waarom speelde VEV al in de 1e helft niet met het hart? dan was NKVV geen probleem geweest. Na afloop was er gelukkig geen trammelant onder elkaar en dat is ook het mooie van voetbal !!!