VEV trakteert Westerwolde op terechte nederlaag

KLAZIENAVEEN NOORD - VEV ging in de 1e helft goed van start. Al in de 3e min. Moest VEV op voorsprong komen maar Johan Bakker kopte uit een corner van Gjalt Veenstra in, de keeper van Westerwolde, Johan Kruize kon ternauwernood redden . Tussen de 14e en 19e min. Regende het corners te nemen door VEV, dat leverde een aantal goede kansen op voor Johan Bakker maar hij zag zijn kopballen uit corners telkens net naast gaan of de keeper van Westerwolde redde of de bal werd door een verdediger v/d lijn gehaald.

In de 28e minuut redde Kruize op een vrije trap van Yntze Wardenburg. 1 minuut later opent Arjan Soelman met een crossbal op |Jeroen Hartman, maar deze schiet de bal in de handen v/d keeper. 35e minuut Arie v/d Voort speelt diep op Flavio, Flavio op gjalt, deze schiet en keeper redt , de bal gaat via z’n vingertoppen net over de lat. 36e minuut:  Schot van Johan Bakker, deze schiet net naast. Even later een mooie actie van Flavio maar deze verzuimd af te maken en schiet net voorlangs.

VEV krijgt de bal er niet in en Westerwolde mag de handen stijf dicht knijpen dat het bij rust 0 – 0 staat. Na de rust weer een goed beginnend  VEV, Gjalt schiet net naast in de 46e minuut Een minuut later moet VEV keeper Bert  Tubben voor het eerst in de wedstrijd handelend optreden na een hard schot van een Westerwolde speler, hij tikt de bal corner. VEV  speelde de 2e helft  niet hun vertrouwde spelletje maar liet zich meeslepen door de tegenstander. Het werd een zeer rommelige 2e helft waarin Flavio steeds langs z’n tegenstander glipte die hem met handen en voeten probeerde te stoppen maar dat alleen met overtredingen gelukt die vaak niet bestraft werden.

Het werd werkvoetbal van beide kanten,veel kansen werden onbenut gelaten, af en toe liet VEV weer eens zien wat goed voetbal is en werd dan ook gevaarlijk. Laatste man Hendry Nijenkamp gaf crosspass op Erik Foekens, deze ging de 16 binnen, speelde z’n tegenstander uit en gaf voor op Flavio, deze kopte net over. Westerwolde bracht met een hard schot VEV keeper Tubben nog een keer in moeilijkheden maar deze redde bekwaam.
In de 85e minuut kreeg VEV eindelijk loon naar werken, Yntze krijgt de bal van Robert Eising en schiet binnen. Doordat de scheids 7 min. door liet spelen probeerde Westerwolde door het doorschuiven van laatste man Erwin Ananias VEV onder druk te zetten en dat lukte vrij goed, de bal werd steeds  hoog ingebracht maar de defensie van VEV gaf geen krimp. Gescoord werd er niet meer dus was de 1- 0 stand ook de eindstand.