?VIOS (O) loopt tegen tweede nederlaag van het seizoen aan?

OOSTERHESSELEN - Sportpark de Hoogte- VIOS heeft in uiterst vermakelijk duel geen punten mee naar het pittoreske Oosterhesselen weten mee te nemen. In Assen werd nipt met 3-2 verloren, daar waar het lange tijd voorstond met 1-2. Daar waar VIOS vorige week zeer goed begon tegen ex- koploper Pesse, begon het vandaag zeer slecht. In de eerste minuut, na dertig seconden om precies te zijn, was het al raak voor de thuisploeg. VIOS? verdediging werd overvallen door een razendsnelle counter van Amboina, waarna de nummer 9 van Amboina het karweitje af kon maken, 1-0. Hierna herpakte VIOS zich en begon het weer te voetballen.

Dit resulteerde in de 12e minuut in de tegentreffer. Op links werd middenvelder Rick Kingma vrijgespeeld. Hij draaide naar binnen en gaf een afgemeten hoge voorzet met links op linkerspits Roelof van Opijnen, die de bal met zijn rechtervoet beheerst langs de keeper van Amboina kon tikken, 1-1.
Na deze treffer kwamen er kleine kansjes voor beide ploegen. In de 25e minuut werd door Rick Kingma de bal ingespeeld op spits Lars Betten, deze zette goed door, speelde de bal door de benen van de verdediger van Amboina, echter was de keeper er als de kippen bij en haalde de bal voor de voeten van Betten weg.
VIOS was in dit deel van de wedstrijd de sterkere ploeg, het creëerde een aantal goede mogelijkheden. Resultaat was de 2-1, die werd ingeleid door rechterspits Jos Gubler. Hij omspeelde de linkerverdediger van de thuisploeg, gaf een strakke voorzet door de verdedigingslinie van Amboina, echter konden deze de bal niet meer toucheren. De bal kwam precies voor de voeten van linkerspits Roelof van Opijnen, deze nam aan en tikte zijn tweede treffer binnen van de middag, 2-1.
In de 37e minuut een goede kans voor Amboina, echter werd de bal naast het doel gekopt. Na de theepauze wederom een wisseling van het spelbeeld. Amboina dat langdurig probeert te drukken op de helft van VIOS, om hierdoor een goal te kunnen creëren. Een aantal levensgevaarlijke aanvallen, echter tot scoren kwam het niet.
In de 60e minuut een aardige mogelijkheid voor rechterverdediger Artur Kolodziej. Hij werd aangespeeld op randje zestien, waarna hij de bal een flinke trap gaf, echter vloog de bal net over de bovenlat. In de 72e minuut deed Amboina iets terug.

Een voorzet vanaf rechts op de boomlange spits van Amboina, deze kon zo aannemen en deze schoot feilloos binnen, 2-2. Hiermee keerde de spanning weer terug in de wedstrijd, het kon alle kanten op. In de 75e minuut een vrije bal van vrije trappen specialist Frank Kienecker, echter had hij het vizier niet helemaal op scherp, waardoor de bal net naast ging.

In de 76e minuut werd er wel gescoord, echter aan de kant van Amboina. Een goede actie over rechts, waarbij de linkerverdediger van VIOS werd omspeeld, deze gaf voor, waarna de mid-mid van Amboina kon aansluiten en de bal in de linkeronderhoek kon schuiven, 3-2. Hierna ging het over en weer. VIOS zette aan voor een groot slot offensief, echter tot scoren kwam het niet meer. Spits Lars Betten was nog dichtbij een aansluitingstreffer, echter ging de bal naast de goal.

Door dit puntverlies blijft het vlaggenschip van VIOS steken op vier punten, dit houdt in dat VIOS momenteel de zesde stek bestrijkt. Volgende week speelt VIOS uit in Tynaarlo. Deze ploeg staat drie plekken onder VIOS met twee punten.