Voor de zesde keer op rij een overwinning voor Emmen D1

EMMEN - Emmen D1 behaalde zaterdag de zesde overwinning op rij. Thuis werd ditmaal HZVV D1 verslagen met duidelijke cijfers. Na een snelle openingsgoal kwamen de Emmenaren in de tweede helft echt los. Het werd 6-0. Op de laatste dag van de maand oktober, een maand die ons nog geen puntverlies opleverde, was het rood-witte HZVV de tegenstander. Een tegenstander met zeven punten, en vlak boven de degradatiestreep in de 2de divisie F. Gezien deze feiten was het zaak om vandaag de drie punten in eigen huis te houden, en dat gebeurde.

De Emmenaren, aantredend in het blauwe tenue, gingen direct ten aanval en wilden een snelle openingstreffer forceren. Bart Veenstra stuurde Quincy David Notten weg, die zich langs zijn tegenstander wurmde en de bal terugspeelde op de geheel vrijstaande Veenstra. Hij schoot op doel, en de keeper kreeg zijn schot niet onder controle. Spits Jorg Scherpen was er als de kippen bij en scoorde de 1-0.

Die snelle openingstreffer was dus binnen, maar daar bleef het wel bij in de eerste helft qua doelpunten. In de loop van de helft kregen de Emmenaren wel wat kleine kansjes, maar HZVV D1 liet zien dat het niet voor niets naar Emmen kwam. Keeper Sven Rakers was scherp op lange ballen van de ploeg uit Hoogeveen, en maakte daarmee potentiele kansen onschadelijk.

Vijf minuten voor rust was Alex Blekkink dichtbij de 2-0, maar hij schoot op grote afstand net over. HZVV was ook heel dichtbij, een corner kwam uiteindelijk voor de voeten van een HZVV-speler, die net naast schoot.
Het laatste wapenfeit in de eerste helft was wel voor de Emmenaren. Jorg Scherpen stuurde Wesley Engels weg, die een bijna vrije weg richting het doel had. Zijn stift over de keeper ging echter net naast.

Met een viertal wissels werd er begonnen aan de tweede helft. Het duurde zes minuten voordat Roderick Zeilstra in stelling werd gebracht. Een goede diepe bal vanaf het middenveld gaf hem de vrije doortocht, en met een stift over de keeper werkte hij de bal prima af: 2-0. Een minuut later hetzelfde verhaal: Roderick 3-0.

De wedstrijd was dus al snel gespeeld. Nu was het de kans om een grote uitslag neer te zetten, iets wat tot nog toe lastig lukte. In de 41ste minuut een combinatie tussen Yannick van Duyn en Roderick Zeilstra leverde een schot op doel van laatstgenoemde op. De keeper van HZVV redde nog, maar de bal kwam voor de voeten van Yannick van Duyn die de 4-0 binnentikte.

De laatste minuten leverden nog twee doelpunten op. Yannick van Duyn speelde Roderick Zeilstra vrij, en dat zorgde voor de derde treffer voor Roderick Zeilstra. Alex Blekkink was hard op zoek naar een treffer. Allereerst kreeg hij een aardige kans nadat een corner voor zijn voeten terecht kwam, maar zijn inzet ging naast. Vlak voor tijd werd Yannick van Duyn in het zestienmetergebied neergehaald, en was een strafschop het gevolg.

Alex Blekkink eiste deze bal op, met goedvinden van Yannick van Duyn, en had nu dé kans om te scoren. Echter, de keeper zat in de goede hoek. De rebound kwam weer voor de voeten van Alex Blekkink, maar precies op het moment van schieten werd hij onreglementair gehinderd. De scheidsrechter liet echter even doorspelen, want Max Alders kreeg nu de bal voor zijn voeten. Hij schoot onhoudbaar in de bovenhoek binnen: 6-0. Geen goal voor onze verdediger dus, maar wel de overwinning.

De punten zijn weer binnen. Zaterdag hebben we een prachtig affiche: de nummers drie en twee tegen elkaar, GVAV D1 – Emmen D1. Een echte testcase en een belangrijke wedstrijd.

Opstelling Emmen D1: Sven Rakers, Mark van den Berg (30. Max Alders), Glenn Arts, Alex Blekkink, Frenk Veldwijk (30. Niels Berger), Selwyn Reuvekamp, Wesley Engels (30. Roderick Zeilstra), Bart Veenstra, Jorg Scherpen, Yannick van Duyn, Quincy David Notten (30. Rafael van Beek)

Doelpuntenmakers:
02’ 1-0 Jorg Scherpen
36’ 2-0 Roderick Zeilstra
37’ 3-0 Roderick Zeilstra
41’ 4-0 Yannick van Duyn
54’ 5-0 Roderick Zeilstra
58’ 6-0 Max Alders