Weer vroege tegengoals voor FC Emmen

EMMEN - Het aloude probleeem van de vroege tegengoals heeft FC Emmen in de derby tegen BV Veendam de das omgedaan. De Veendammers scoorden in de 4e minuut van de eerste helft en de 2e minuut van de tweede speelhelft en voegden daar na ruim een uur spelen nog een derde goal aan toe. FC Emmen kon daar niets tegenover stellen.

,,In een derby verwacht je veel strijd en passie maar door de vroege tegengoals konden de plannetjes al snel de prullenbak in'', constaeerde een teleurgestelde FC Emmen trainer Harry Sinkgraven. ,,In de eerste tien minuten was het nog even zoeken, ook al omdat we door de afwezigheid van Kevin Görtz en Arjen Bergsma met een op drie plaatsen veranderde verdediging moesten aantreden. In de rest van de eerste helft hebben we het nog best aardig gedaan. De bal werd goed rond gespeeld en er kwamen ook een paar kansjes maar de eindpassing was niet altijd goed verzorgd. Dan maak je plannen voor de tweede helft maar die kunnen na twee minuten al weer de prullenbak in. We waren daarna niet meer bij machte er nog iets van te maken.''

FC Emmen leed twintig minuten voor tijd nog een ander verlies want Sjors Paridaans moest na een botsing per brancard worden afgevoerd. Hij was een tijdje helemaal van de kaart en werd voor nader onderzoek naar een ziekenhuis in Groningen gebracht.

Collega Joop Gall van BV Veendam had uiteraard reden genoeg om uiterst tevreden te zijn. ,,We wilden gelijk controle over de wedstrijd krijgen en dat lukte ook hoewel we in het laatste half uur van de eerste helft niet goed hebben gespeeld. Na de 2-0 wat een mooie actie van Erwin Buurmeijer was, was de wedstrijd in feite gelopen. In de slotfase hadden we de score nog verder dan die uiteindelijke 3-0 kunnen opvoeren.''

BV Veendam-FC Emmen 3-0. 4. Kolder 1-0, 47. Buurmeijer 2-0, 64. Wiekens 3-0. Scheidsrechter: Van Hulten. Gele kaart: Akouili (FC Emmen). Toeschouwers: 3758.

BV Veendam: Van der Vlag: Van der Laan, Rozema, Wiekens, Cijntje, Janssen, De Leeuw (82. Hemmen), Matthijs (89. Apau), Korf (76. Wessels), Kolder, Buurmeijer.

FC Emmen: Zeinstra: Cathalina, Ripson, Paridaans (71. Siekman), De Vries, Akouili, Stroeve, Poldervaart, Denissen, Malenovic (75. German), Houtkoop. (zie ook fotoboek)