Weerdinge onderuit in De Wijk

DE WIJK - Weerdinge begon vol goede moet tegen Wacker na de gewonnen wedstrijd van verleden week tegen Oring. Het was dan ook Emile Bakker die de eerste kans kreeg uit een voorzet hij schampte de bal en deze ging rakelings langs de paal. Weerdinge had deze middag niet veel met duels de tweede bal werd vaak gewonnen door Wacker die Weerdinge dan ook onder druk bleef zetten. Het enige wapenfeit was dan ook een schot die schuin voor de goal langs ging. Er leek geen vuiltje aan de lucht tot 2 minuten voor rust.

Koop Rademaker was in de aanval maar verloor de bal aan de voet door het slechte veld bij Wacker, de bal stuite op. Wacker schoot de bal naar voren en de verdediging van Weerdinge stond hier eventjes verkeerd.Het was dan ook de rechtsvoor van Wacker die het duel aan ging met linksachter Dennie Pol deze werd even vastgehouden en toen naar beneden getrokken de scheids vond dit geen overtreding en de rechterspits kon de bal dan ook intikken in de korte hoek doelman Jeroen ten velde was kansloos. Rust 1-0.

Van Oostrum gaf aan dat er geen man over boord was en dat de eerste helft goede aanknopingspunten bood om deze middag weer punten te kunnen gaan halen net als tegen Oring. Helaas kon het goede verhaal na 1 minuut weer in de ijskast. Bij de eerste beste aanval kreeg de spits van Wacker de bal ingespeeld, de bal stuiterde ligt op en hij bedacht zich niet en schoot van 20 m over doelman ten Velde heen die net iets te ver voor zijn goal stond niemand hield hier rekenschap mee alleen de spits van Wacker. Prachtgoal moet eerlijkheidshalve dan ook gezegd worden.

Als iedereen dacht dat Weerdinge nu geslagen was die had het verkeerd Weerdinge bleef rond spelen en creerde een aantal corners en vrije ballen helaas kwam hier niks uit. Tot in de 70 minuut Mark Katoen een prima solo actie niet beloond zag hij draaide snel weg en schoot uit de draai keihard op de goal iedereen van Weerdinge had de 2-1 al op het bord zien staan behalve de doelman van Wacker.

Deze reageerde katachtig op het schot en hield de bal tegen met één hand. Direct daarna kreeg Wacker een aanval de rechtshalf kon ongehinderd door lopen. Op het moment dat Weerdinge wilde uitstappen bedacht hij zich niet en schoot de bal van ruim 25meter onhoudbaar in het doel de 3-0. Weerdinge had ingezien dat Wacker hun minimale kansen (kansen kon je het eigenlijk niet noemen, maar afstandschoten) maximaal benutte. De eerste helft twee kansen 1 goal, tweede helft tot de 75 minuut 2 schoten 2 doelpunten. Weerdinge was na de 3-0 dan ook zodanig aangeslagen dat Wacker simpel kon uitlopen na 4-0.

De laatste 10 minuten speelde Weerdinge met 10 man en onverhoopt kopte voorstopper Gerlach Stuulen van Weerdinge de bal ook nog in de eigen goal om de 5-0 aan te tekenen.Wacker was dan ook verbaast dat er 5-0 op het bord stond maar die waren er niet minder tevreden over. Weerdinge heeft nu de schone taak om eindelijk weer eens thuis tegen Schoonebeek a.s. donderdag en Dwingeloo a.s. zondag de nodige punten te halen om zich veilig te spelen.