Winst voor Emmer jeugdelftallen

EMMEN - De C- en de D-jeugd van FC Emmen hebben hun competitieduels in winst omgezet. De 2-1 zege van de D'tjes bij De Graafschap was daarvan het opmerkelijkste resultaat.

FC Emmen/SC Heerenveen C-Longa '30 4-0
De overwinning van de Emmenaren stond geen moment ter discussie, de gasten hadden fysiek iets meer in hun mans maar konden dat niet in doelkansen omzetten. De thuisclub in deze in het stadion gespeelde wedstrijd kreeg wel voldoende mogelijkheden maar in de eerste helft bleef de oogst beperkt tot de 1-0 van Tom Heerkes in de 28e minuut. Hij scoorde na een rommelige situatie voor de goal. Het had op dat moment ook best 2-0 kunnen staan maar Pascal Huser miste in de tiende minuut een strafschop. Na de pauze speelde FC Emmen de gasten uit Lichtenvoorde naar een duidelijke 4-0 nederlaag. Voor de doelpunten zorgden achtereenvolgens Boris Rasevic, Mark de Bruin en Pascal Huser.

FC Emmen/SC Heerenveen C: Eberhard: Baas (45. Graver), Wessels, Westebring, Rijkens, Rasevic, Heerkes (55. De Bruin), Leon Berens (55. Kikkert), Nijkamp (63. Spijodic), Huser, Meijer (45. Bjorn Berends).

Pascal Huser weet een tegenstander te ontwijken.

De door Pascal Huser genomen strafschop belandt op de paal.

Tom Heerkes (links achteraan) heeft zojuist de C-jeugd op 1-0 gezet.

'Ik hoop niet dat ik een hoge bal krijg''

De Graafschap D-FC Emmen/SC Heerenveen D 1-2
Een mooie wedstrijd was het wellicht niet maar de eerste driepunter van de Emmenaren werd luid bejubeld. Het was een duel waarin van beide kanten met veel inzet werd gestreden en de Emmenaren uiteindelijk met een verdiende zege naar huis gingen. Na een dubbelblanke ruststand kwam FC Emmen in de 35e minuut op voorsprong. Thijs Uineken trok voor op Matthijs Hensens die de bal met de borst opving en vervolgens met links raak knalde: 0-1. Vijf minuten later stond het echter weer gelijk. Een vrije trap vanaf een meter of twintig zeilde hoog over de Emmer doelman tegen de touwen: 1-1. Thijs Uineken stond kort daarna ook aan de basis van de 1-2. Zijn hoekschop werd door Rogier Luiken langs de keeper van De Graafschap gekopt: 1-2.

FC Emmen/SC Heerenveen; Sinot: Jongbloed (40. Jochem Scholten), Levon van Dijk, Komduur, Uineken, Sanafikkah, Luiken, Roelof van Dijk (45. Drenth), Lambers (50. Fokke), Jan Scholten (50. Harms), Hensens.