Zaalvoetbaltoernooien voor jeugd in Sleen

SLEEN ? De voetbalvereniging Sleen houdt voor het tweede achtereenvolgende jaar in de zaal het Albert Heijn Kortwijk Vuurwerktoernooi. Naast de A-junioren, op maandag 28 december, strijden dit jaar ook de C-junioren in Sporthal Broekveld om de door hoofdsponsor Bea Kortwijk beschikbaar gestelde fraaie wisselbeker. Zij bijten op dinsdag 22 december het spits van dit leuke zaaltoernooi af. Beide dagen duurt het toernooi een hele dag: van 9.00 tot 18.00 uur.

Steeds meer voetballers brengen de voetballoze periode tijdens de winterstop door in de zaal. Niet alleen bij de senioren komen er de laatste jaren steeds meer lucratieve en interessante indoortoernooien op de kalender. Ook bij de jeugd worden de kicksen voor op het veld steeds meer verruild voor de zaalschoenen. Menig vereniging geeft haar jeugdleden de kans om onderling regelmatig een uurtje in de zaal de conditie op peil te houden. Voor de al wat oudere junioren worden in de winterperiode echter steeds meer officiële toernooien georganiseerd. Want wat is er nu leuker om ook op het parket de krachten te meten met andere ploegen.

Die gedachte kwam vorig jaar ook bij de voetbalvereniging Sleen op en zette een fraai eendags zaaltoernooi op poten waarbij naast de gastclub zelf nog eens negen andere verenigingen een uitnodiging kregen. Het bleek uiteindelijk zo’n geslaagd evenement te zijn dat de datum voor dit jaar meteen weer vastgelegd werd. De meeste deelnemers hoefden ook niet lang na te denken over het aanbod om weer te komen en Bea Kortwijk liet, nadat ze met eigen ogen een deel van het toernooi had aanschouwd, meteen aan de v.v. Sleen weten dat zij weer met haar plaatselijke Albert Heijn de naam aan het toernooi wilde verbinden. Een mooier compliment was er voor de toernooi-organisatie niet denkbaar.

Zuidoostdrents getint
Het toernooi is dit jaar zelfs met een dag uitgebreid. Naast de A-junioren gaan ook tien ploegen bij de C-junioren hun beste beentje voor zetten om in het bezit van de fraaie wisselbeker te komen. Naast de beide Slener formaties komen ook de beste C’tjes van Borger, KSC, Bargeres, Asser Boys, Ruinerwold en Drenthina op dinsdag 22 december in sporthal Broekveld in actie. Het deelnemersveld wordt hierbij verder gecomplementeerd door DZOH C2 en JVZ C3.
De tweede editie bij de hoogste junioren is met Germanicus, Dalen, DSC’65 DZOH en KZC’08 weer mooi Zuidoostdrents getint. De andere ploegen die gaan proberen om de opvolger van Germanicus te worden, zijn Valthermond, Gieten, Annen en HZVV. Een deskundige jury zal beide dagen alle wedstrijden nauwgezet op de voet volgen om daaruit bij zowel de A- als C-junioren de beste speler en doelman van het toernooi aan te wijzen.

Loting op dag zelf
De groepsindeling van het toernooi is vooraf niet bekend. Vlak voordat de aftrap van het toernooi wordt genomen, zal voorzitter Willem Wiegers van de voetbalvereniging Sleen in de kantine de tien ploegen uit de koker halen. Ze worden op die manier voor het oor en oog van iedereen via het lot gekoppeld aan groep A of B. In elke poule strijdt iedereen, in wedstrijden van een kwartier, één keer tegen elkaar waarna de bovenste twee ploegen in een kruisfinale uit gaan maken wie zich voor de grote finale van het Albert Heijn Vuurwerktoernooi plaatst. De nummers drie tot en met vijf strijden vervolgens om de “best of the rest”.

De voetbalvereniging Sleen beschikt over uitstekende faciliteiten om zo’n evenement te organiseren. Vereiste nummer één is natuurlijk een geschikte hal en die staat er in het dorp.  Daarnaast is er voldoende kleedgelegenheid voor alle ploegen en een ruime kantine van de voetbalvereniging om alle spelers, begeleiders en supporters goed te kunnen ontvangen. Bovendien kan de roodwitte club naast Albert Heijn Kortwijk bouwen op veel andere sponsors die ook aan dit toernooi graag (financieel) hun steentje bijdragen. 

Tweeledige dimensie
Met de toevoeging van vuurwerk heeft het toernooi een tweeledige dimensie. Natuurlijk wordt een paar dagen later weer een nieuw jaar ingeluid, maar de organisatie hoopt dat de wedstrijden van het toernooi figuurlijk ook voor veel vuurwerk zullen zorgen. Met aantrekkelijk voetbal op het parket en veel doelpunten. Iedereen die zelf mee wil beleven hoe deze twee dagen van het Albert Heijn Vuurwerktoernooi verlopen, is op dinsdag 22 en maandag 28 december vanaf 9.00 uur van harte welkom in de Slener sporthal “Broekveld” aan de Oldenhoffstraat.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda