Zandpol wint verdient van SGO

ZANDPOL - De jonge selectie van Bennie Hemme moest afgelopen zondag aantreden tegen SGO. SGO is, vanuit het verleden gezien, altijd een lastige tegenstander. Zandpol begon wat onwennig, zenuwachtig aan de wedstrijd. Wat ook resulteerde in een vlotte 0-1 achterstand. Toch bleven de spelers voetballen en zo kon Zandpol ook steeds meer de wedstrijd naar haar hand zetten. Er werden genoeg kansen gecre?erd, maar het scoren ontbrak. Dit kon natuurlijk niet lang uitblijven en na ongeveer 30 minuten spelen werd het 1-1. Zandpol kon ook nog op een voorsprong komen zo vlak voor rust, maar de penalty die Zandpol kreeg werd gemist.
Na de rust had Zandpol verwacht dat SGO zou komen en zou proberen de wedstrijd zo snel mogelijk op slot te gooien. Helaas voor SGO was het Zandpol dat na rust direct de 2-1 aantekende. Wat overigens gezegd mag worden dat het een hele knappe goal was. SGO moest nu komen en Zandpol begon iets zwakker te spelen, wat ook resulteerde in een 2-2.
Nog één keer moest de rug van Zandpol gestrekt worden om toch zeker de winst te behalen in de eerste competitiewedstrijd.

De spelers bleven met elkaar samen spelen en zo ontstonden er hele leuke acties. Ook werd de druk op SGO steeds groter, waardoor de verdediging steeds meer in de problemen kwamen. De 3-2 kon dan ook niet uitblijven. Nadat Zandpol opnieuw een penalty kreeg, doordat een doorgebroken speler werd neergehaald, werd deze nu wel verzilverd en was de stand 4-2. De eindstand was meer dan terecht. Zandpol speelde veel beter dan SGO, volgende week wacht Buinerveen. Nu hopen dat Zandpol de 3 punten dan ook mee kan nemen naar huis.