Zuur verlies SC Angelslo

EMMEN - SC Bant kwam zaterdag op bezoek bij SC Angelslo; vorige week werd door beide ploegen verloren, dus er moest vandaag voor de punten gestreden worden om aansluiting te behouden. De teams troffen elkaar voor het eerst in hun bestaan, dus ze wisten niet veel over elkaar. Angelslo ging voortvarend van start en zag in de tweede minuut de bal al in het netje liggen: Ronald de Groot was alert voor de goal en met het puntje van de schoen kon hij de bal binnentikken. Bant was na de snelle openingstreffer totaal van slag en moest toekijken hoe Angelslo de druk op de goal bleef houden. In de vijfde minuut kopte Mo Suleiman een boogbal van Lhoucine El Asri binnen, maar aangezien hij in buitenspelpositie stond, ging dat feestje dus niet door.

Al in de 25e minuut moest Angelslo door een blessure een wissel toepassen en de thuisploeg werd vanaf dat moment slordig. Bant kreeg grip op het spel van de Emmenaren en creëerde een paar mogelijkheden. Toch verscheen de gelijkmaker pas in de 43e minuut op het scorebord, toen Ferdy Timmer, zonder te worden aangepakt, eenvoudig de zestien binnenslalomde en de bal in de lange hoek kon schieten. De 1-1 was tevens de ruststand.

Nadat in de rust de puntjes op de i gezet waren, werd de tweede helft er één van eenrichtingsverkeer. Angelslo was heer en meester, maar keer op keer werden de uitgelezen kansen om zeep geholpen. Bant kon zich de hele tweede helft beperken tot verdedigen en kwam slechts één keer bij het Angelslodoel. In de 82e minuut landde de bal, vanuit een ingooi op de helft van Angelslo, precies voor de voeten van de inlopende Stefan Kramer, die ‘m binnen liep: 1-2. Verrast door dit moment ging de rood-gele formatie nog op zoek naar de gelijkmaker, maar ze moest na 90 minuten genoegen nemen met een 1-2 verlies.
Angelslotrainer Ali Resa Shanggir na afloop: ‘Als je de hele wedstrijd domineert en dan op zo’n manier verliest, is dat erg zuur’. (Arjan Gossen, elftalleider)