Zwartemeer verslaat koploper

KLAZIENAVEEN - Zwartemeer was zondagmiddag super gemotiveerd om thuis tegen koploper Actief te spelen. In de eerste helft bleek dat ook. Zwartemeer was de bovenliggende partij. Al na 4e minuten scoorde Danny Jaspers 1-0 doordat Actief verdedigend daar niet goed bij de les was. Een kwartier later was het Bas de Jonge die de 2-0 binnen wist te schieten. Actief stelde daar in de eerste helft weinig tegenover, kansen waren er amper. Toen na een halfuur Danny Jaspers 3-0 scoorde uit een vrije trap, waarbij de keeper van Actief niet vrij uit ging, leek Zwartemeer op rozen te zitten. 3-0 was ook de ruststand.
In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Actief moest komen en Zwartemeer beperkte zich tot verdedigen waarbij de bal vaak blind naar voren geschoten. Doordat het niet bleef voetballen zoals in de eerste helft bleven de geelzwarten het onheil over zichzelf afroepen. Als eerste kreeg Actief een strafschop die benut werd. 3-1.

Toen een kwartier voor het einde ook nog de 3-2 werd gescoord werd het billenknijpen voor Zwartemeer. Actief kwam echter niet meer tot doelrijpe kansen en daarmee bleef de 3-2 stand gehandhaaft. |De goed leidende scheidsrechter Simionoski uit Emmen bezorgde de begeleiding nog wel het nodige schrijfwerk, hij zag zich genoodzaakt 10 keer geel te geven, elk team 5, en 1 maal rood voor een begeleider van Actief.