Zwartemeer wint ook met tien man

KLAZIENAVEEN - Zwartemeer speelde thuis tegen Valthermond en won met 2-1. De wedstrijd was van een matig niveau, maar de beste mogelijkheden waren in de eerste helft voor Zwartemeer. Deze werden echter niet verzilverd terwijl Rene Nijgh van Valthermond in de eerste helft wel wist te scoren. Balverlies op de eigen helft van Zwartemeer zorgde voor balbezit van de vrijstaand Nijgh en vanaf de zestien joeg hij de bal tegen het net. 0-1. Dat werd ook de ruststand.
In de tweede helft begon Valthermond met meer balbezit. Het leek erop dat het eerder 0-2 zou worden dan 1-1. Hierop besloot de trainer Robin Bruinsma in te brengen om het tij te keren. Na enkele minuten maakte hij een ongelukkige sliding vanachter op een speler van Valthermond. De scheidsrechter gaf daarop de rode kaart aan Robin. Toen een speler van Valthermond even later in de wedstrijd een indentieke actie maakte, besloot hij niet eens geel te geven.

Met tien man begon Zwartemeer echter beter te voetballen en was gevaarlijk. De verdiende gelijkmaker kwam er dan ook. Na voorbereidend werk van Danny Jaspers, schoot Bas de Jonge de gelijkmaker in. Zwartemeer ging daarna op jacht naar de winnende treffer. Nadat Robin Hartman en Herald Heijnen al dicht bij een treffer waren scoorde Danny Jaspers in de 86e minuut de 2-1 eindstand binnen