Zwartemeer wint van Twedo

KLAZIENAVEEN ? In de zondag 3e klasse D stond de derby Zwartemeer ? Twedo op het programma. In een van beide kanten slechte wedstrijd wist Zwartemeer deze wedstrijd nipt met 1-0 te winnen. Beide ploegen hadden te maken met een waslijst aan geblesseerde spelers, maar dat mag echter nauwelijks een excuus worden genoemd voor het vertoonde spelpeil. Voetbaltechnisch was het allemaal zeer matig doordat veel de lange bal werd gehanteerd en er heel veel mis ging in de passing op het zware veld. Zwartemeer had in de eerste helft de meeste kans om op voorsprong te komen. Maar zowel Danny Jaspers, Robin Hartmann als Herald Heijnen wisten geen doel te treffen.
De grootste kans was echter voor Twedo even voor rust. Na goed werk van Bas Kamst zette hij een medespeler vrij voor de keeper, ondanks een zee van tijd en ruimte haalde deze ineens uit en schoot meters naast. De tweede was nog matiger dan de eerste. Toen vielen eigenlijk helemaal geen kansen meer te noteren. Toch scoorde Bas de Jonge. Uit een goed genomen hoekschop klom de blonde spits een kwartier voor tijd boven alles en iedereen uit en kopte de na later bleek winnende treffer binnen. 1-0. Twedo wou daarop nog aanzetten voor de gelijkmaker maar kwam daarvoor te kort. Zo kon Zwartemeer drie punten aan het totaal toevoegen en doordat de koplopers ZBC en Zuidwolde punten lieten liggen, de achterstand terugbrengen tot twee punten.