Olga Commandeur geeft bewegingsles tijdens Nationale Sportweek

EMMEN - De gemeente Emmen is dit jaar host city van de NOC*NSF Nationale Sportweek van 18 tot en met 27 september. Tijdens de NOC NSF Nationale Sportweek organiseert de gemeente Emmen samen met sportverenigingen en sportscholen verschillende sportactiviteiten voor jong en oud met als boodschap -Sport doet iets met je-. Afgelopen vrijdag was de aftrap van een week waarin de NOC*NSF Nationale Sportweek via een landelijk sportevenement tien dagen lang ‘sport’ in de etalage zet.


Emmen vertaalt dit al jaren in natuurlijk bewegen, sportief bewegen, sport en topsport. Ambassadeurs van de Nationale Sportweek zijn o.a. Rico Verhoeven, Yara van Kerkhof, Celeste Plak en Olga Commandeur. Het belang van de NOC*NSF Nationale Sportweek is groot. Door de coronacrisis zijn met name jongeren tussen de 12 t/m 18 jaar minder gaan sporten of zelfs gestopt.

Aan iedere dag is een thema gekoppeld, hierop zijn de activiteiten zoveel mogelijk aangepast. Tijdens de sportweek krijgen we af en toe bezoek van een ambassadeur. Vandaag, maandag 21 september is het een dag voor ouderen. Olga Commandeur, bekend van het tv-programma Nederland in Beweging, is de hele morgen op het Raadhuisplein aanwezig om de ouderen voorafgaande aan de fietstocht voor senioren over verschillende afstanden, een warming-up verzorgen.

Fietsen doe je met je benen, zei Olga Commandeur, maar ook de armen zijn heel belangrijk. En de belangstelling was natuurlijk groot om nu eens niet voor de televisie, maar gewoon live in de buitenlucht onder een stralende zonnetje op het Raadshuisplein in Emmen met Olga Commandeur een warming-up te doen. (foto’s Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda