Bargeres strijdend ten onder tegen Stadskanaal

EMMEn - De strijdlust was terug bij Bargeres na de off day vorig weekend bij Raptim maar de Emmenaren kwamen fysiek en technisch tekort tegen Stadskanaal. De eerste helft was duidelijk voor Stadskanaal maar de gasten kwamen nauwelijks tot echte kansen. De defensie van Bargeres bleek solide tegen de fysiek sterk spelende Rene Nijgh en Jeroen Nanninga. Ook Bargeres kreeg kleine kansen in de loop van de eerste helft maar uiteindelijk gingen beide ploegen doelpuntloos de rust in. Na de rust kwam Bargeres vrij onverwacht op 1 ? 0 nadat Jorrit Visser onderuit gelopen was in het strafschopgebied en scheidsrechter Andr? Kroon terecht een strafschop toekende. De ingevallen Frank Hagenauw wist hier wel raad mee en liet keeper Harold Koster van Stadskanaal kansloos.

Luttele minuten daarna kwam Stadskanaal al weer op gelijke hoogte. Uit een corner van Rodney Romney kon Jordy Geerlings vrijstaand inkoppen en keeper Erwin Post was kansloos. Stadskanaal ging vervolgens voor de overwinning en de wedstrijd werd feller. Bargeres loerde op de counter en Stadskanaal probeerde de druk op de Bargeres defensie op te voeren. In de 78ste minuut wist Rob Snijders na een fraai driehoekje de winnende treffer te scoren.

Bargeres had in de slotfase nog uitstekende kansen op de gelijkmaker maar het geluk was niet aan de roodhemden besteed. Een terechte uitslag gezien het wedstrijdverloop maar voelde als een verlies na de 1 – 0 voorsprong en de kansen in de slotfase. Aanstaande donderdagavond, 4 april, de eerste doordeweekse wedstrijd thuis tegen koploper TEVV.

Scoreverloop: Frank Hagenauw (1 – 0, 61), Jordy Geerlings (1 – 1, 63), Rob Snijders (1 – 2, 78)
Gele kaarten: Bargeres: Patrick Schuttrups, Pascal de Sevren Jacquet
Stadskanaal: Robert Oosting, Jeroen Nanninga, Rick Schlimbach