Beachvolleybalteam Meppelink-Van Gestel

1e kwalificatie-eis voor Londen gehaald Brasil/Emmen - Het vorig jaar gevormde beachvolleybalteam Madelein Meppelink (afkomstig uit Emmen) en Sophie van Gestel (Middelbeers) hebben in Brazili? aan een eerste eis voor plaatsing voor de O.S. voldaan. Door de winst op het Braziliaanse duo Lima-Vivian (14-21/21-16/21-10) werd een plaats bij de laatste 8 behaald. Na twee maal winst in het kwalificatietoernooi maandag werd plaatsing in het hoofdtoernooi afgedwongen.
De als 31e geplaatste Nederlandse vrouwen moesten het daarna als eerste opnemen tegen de huidige wereldkampioenen Larissa en Juliana (Brazilië). Het werd een nipt verlies (23-25 en 19-21).

Via vier maal winst op achtereenvolgens: Coock en Hinchley uit Australië, Bansley-Maloney (Canada), de Mexicanen Candelas-Carcia en de reeds genoemde Brazilianen Lima en Vivian (6e geplaatst) werd een plek bij de beste 8 behaald. Morgen spelen Madelein en Sophie opnieuw tegen Larissa en Juliana, nu voor een plek in de 2e ronde van de kwartfinale. 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda