Duo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen winnen beachvolleybaltoernooi in Emmen.

De eerste Eredivisie Beach Volleyball titel voor de heren is in Emmen ook dit jaar voor het duo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Met 19-21,22-20,15-10 versloegen zij in de finale Richard Rademaker & Tim Oude Elferink. Brouwer/Meeuwsen waren in Emmen als eerste geplaatst, maar keken na de eerste set tegen een achterstand aan. De naam die de twee in Nederland nu al hebben gevestigd, maakten ze in de twee sets die volgden meer dan waard. De eerste overwinning van dit seizoen was daarmee een feit. De strijd om de derde plek ging tussen Bolsterlee/Lokerse en Daalmeijer/Van Laanen. Na het laatste fluitsignaal verlieten Daalmeijer/Van Laanen als winnaars het veld.


Op zaterdag 12 mei begon het Eredivisie Beach Volleyball seizoen tijdens de Misker Emmen Men Open. Op het Marktplein streden op vrijdag twaalf teams voor een plek in de kwartfinales op zondag. Op zondag stroomden de eerste vier teams van de plaatsingslijst in, om samen met de al geplaatste teams, te strijden om een plek in de finale.

De zondag was een dag met enkele spannende wedstrijden en uiteindelijk een zonnige finale met een volle tribune en mensen die twee rijen dik rondom het centre court stonden te kijken. De eerste set was zeer spannend, waarin beide teams elkaar geen ruimte lieten. De stand ging dan ook zeer gelijk op, waarin Oude Elferink/Rademaker degelijk en foutloos spel lieten zien. Oud-Oranje libero Richard Rademaker liet zien dat hij zijn ervaring uit de zaal heeft meegenomen naar het strand.

Dit in combinatie met een sterk serverende Tim Oude Elferink zorgde voor de overwinning in de eerste set. In de tweede set stonden ze met 17-13 voor en leek de finale te zijn gespeeld. Echter kwamen Brouwer/Meeuwsen zeer sterk terug via 20-20 en trokken ze stand in sets gelijk. Ook de laatste set ging daarna naar de titelverdedigers, met de overwinning als resultaat. Dit kwam mede door een sterke spelende Robert Meeuwsen aan het net.

Plaatselijk held Johan Oosting en zijn partner Tom Buijs ontvingen vanuit de organisatie een wildcard voor het evenement. Deze maakten ze meer dan waard door zich te plaatsen voor de kwartfinales op zondag. Helaas schopte ze het niet tot de finale en waren de kwartfinales het eindstation. Wethouder Bouke Arends gaf aan dat uit het evenement duidelijk werd dat Emmen meer mogelijk maakt. “Wat mij betreft organiseren we ook volgend jaar weer de Eredivisie Beach Volleybal,  aldus Wethouder Arends.

Het evenement werd ook dit jaar ondersteunt door de gemeente Emmen, volleybalvereniging Emmen ’95 , Grandcafé Markant en Autobedrijf Misker. Onder de naam MM-Beach organiseren zij diverse beach volleyball activiteiten met een breed perspectief. Naast de wedstrijden van de Misker Emmen Men Open kon het publiek genieten van diverse side events. Dit in combinatie met het prachtige weer, de sfeer en de spannende wedstrijden maakten de Misker Emmen Men Open tot een zeer geslaagd evenement.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda