Meppelink en Van Gestel winnen in Nieuw Zeeland

NIEUW ZEELAND - Terwijl in Nederland iedereen aan schaatsen op natuurijs begint te denken wordt er aan de andere kant van de wereld beachvolleybal gespeeld. Twee Nederlandse damesteams bereiden zich in Nieuw Zeeland voor op het komende Olympische seizoen. Naast het Nederlandse topteam Marleen van Iersel en Sanne Keizer spelen ook Madelein Meppelink - afkomstig uit Emmen - en Sophie van Gestel drie toernooien van de Nieuw Zeelandse Nationale Beach Tour.
Afgelopen weekend speelden de Nederlandse teams de North Habour Open in Auckland. Het jonge Nederlandse team behaalde het beste resultaat door in de finale met 2-0 te winnen van Keizer en Van Iersel. Daarvoor hadden Meppelink en Van Gestel op vrijdag al gewonnen van het Engelse team Mullin-Dampney en zaterdag in de halve finales van het  Spaanse duo Liliana-Baquerizo.

Beide teams hebben zich net als Keizer en Van Iersel al geplaatst voor de Olympische spelen in Londen. Hoewel het nog vroeg in het jaar is geeft dit Madelein en Sophie veel zelfvertrouwen op weg naar de plaatsing voor Londen. De meiden spelen pas sinds juli van vorig jaar samen en kunnen zich alleen via het winnen van de Continental Cup nog als tweede Nederlands team plaatsen voor Londen.  

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda