FC Emmen A1 bijna in dubbele cijfers

EMMEN - De resultaten van de jeugd van FC Emmen deze week

FC Emmen A1-Elinkwijk A1 9-0

Met de 3-0 uitnederlaag tegen Elinkwijk nog in het achterhoofd en het feit dat de ploeg uit Utrecht op de tweede plaats stond, leek FC Emmen A1 een moeilijk middagje tegemoet te gaan. De realiteit zag er echter totaal anders uit. De Emmenaren braken kort voor rust het tot dan taaie verzet van Elinkwijk en walsten vervolgens naar believen over de tegenstander heen. Enige tegenvaller was het uitvallen van doelman Jan Wolters maar zijn vervanger Rick Knigge deed het prima. Opvallendste speler aan Emmer zijde was Niels Grevink die liefst vijf treffers voor zijn rekening nam. Grevink scoorde na een kwartier de 1-0 door een corner van Emil Bijlsma ineens op de slof te nemen. Elinkwijk hield daarna bijna een half uur stand maar ging in de laatste vijf minuten voor de pauze volledig door de knieën. Opnieuw Niels Grevink en Matthijs Hensens twee maal zorgden voor de 4-0 ruststand. Na rust vergrootte eerst Niels Grevink tot 5-0 waarna Matthijs Hensens ten val werd gebracht en besloot zelf de strafschop te nemen. De strafschop mislukte vervolgens. FC Emmen bleef echter kansen bijeen sprokkelen en in volgorde van opkomst zorgden Jochem Scholten, Niels Grevink, Matthijs Hensens en Niels Grevink voor de 9-0. Waarbij de spelers elkaar ook iets gunden en niet te egoïstisch optraden.
FC Emmen A1:
Wolters (21. Knigge); Sliedrecht, Wielink, Sanafikha, Van den Berg (75. Van der Heide), Dos Santos, Jochem Scholten, Bijlsma (65. Luiken), Ngendakumana, Hensens, Grevink.

Niels Grevink (links) opent de score.

Doelman Jan Wolters is geblesseerd geraakt en moest worden vervangen.

Jochem Scholten stuit op Elinkwijk keeper Remco van Liere.

Matthijs Hensens heeft een opgelegde kans gemist.

FC Emmen B1-Roda JC 0-4
Na het verlies van afgelopen dinsdag bij PEC Zwolle B was het zaak om zich tegen de nummer laatst te herstellen. Veel energie in het spel en van daar uit voetballen. De eerste kans was nog voor FC Emmen, maar daar bleef het de eerste helft dan ook bij. FC Emmen B1 was een volledig onherkenbare ploeg. Niets lukte, overal te laat en dan kan zelfs een ploeg die onderstaat, het team van FC Emmen pijn doen. In niets kwam het verschil in de ranglijst tot uiting, Roda JC B1 dat nog maar zeven doelpunten gescoord, maakte er nu zomaar vier. Dus van de elf doelpunten, maakten de Limburgers er in totaal vijf tegen FC Emmen. Allemaal zo dramatisch is het ook weer niet, als de ploeg draait kan het van iedereen winnen. Maar als de vorm er niet in, dan zakt het aardig door de ondergrens en dat is dus niet goed.

In de 26e minuut viel de eerste tegengoal en twee minuten later al de tweede. Yago Delait en Lars Vincken maakten deze doelpunten. Vlak voor de rust gooide Roda JC de wedstrijd in het slot door een doelpunt van Max Schepers 0-3 in de 39e minuut. Na de rust een paar minuten een beter Emmen, maar als snel verviel het in obligaat spel. Dit resulteerde in de 60e minuut in nog een tegengoal uit een vrije trap dankzij Denis Schütte. FC Emmen B1: Kjell Scherpen, Matthijs Verheul (57. Freddy Quispel), Aron Timmerman, Twan Berends, Jaymie Hemme, Rob Deiman, Lorenzo Hindriks (57. Lesley Osazee), Thijs Oosting, Thijs Dallinga (70. Ronan Zwaagstra), Kjelt Engbers, Jearl Margaritha (70. Ruben Roosken)

Thijs Dallinga (rechts) kan de Roda JC verdediging niet verontrusten.

Roda doelman Lars van Meurs heerst in de lucht.

DWS C1-FC Emmen C1 2-2
FC Emmen C1 nam een punt mee uit Amsterdam maar dat zag er na een helft spelen nog niet naar uit. In de eerste helft was het een redelijk gelijk opgaand duel maar in de laatste vijf minuten nam DWS C1 een 2-0 voorsprong. Na de hervatting kreeg FC Emmen C1 diverse goede mogelijkheden via ondermeer Luciano Carty, Mike Duinkerken en Jordy Luchies. Het duurde echter tot tien minuten voor het einde voordat de Emmenaren tot scoren kwamen. De 1-0 van Mike Duinkerken werd twee minuten voor het einde gevolgd door de gelijkmaker van Ben Scholte.
FC Emmen C1:
Borg; Knol, Luchies, De Vries, Dokter (36. Van der Vlag), Scholte, Pichel (45. Dijk), Brand, Ploeg, Deuring (55. Duinkerken), Carty.

FC Emmen o.14-FC Dordrecht o.14 0-2
De hoop op de eerste competitiepunten was een ijdele hoop voor de Emmenaren. Al in de derde minuut zorgde een misverstand in de verdediging er voor dat FC Dordrecht op 0-1 kwam. FC Emmen onder 14 legde zich daar echter niet bij neer en was tot aan de rust de betere ploeg. Er kwamen ook kansjes zonder dat het evenwel tot een afronding kwam. In de tweede helft zakte het peil bij de thuisploeg mede omdat FC Dordrecht meer druk ging zetten waaruit ook doelrijpe mogelijjkheden ontstonden. De 0-2 kon dan ook niet uitblijven en die viel in de 65e minuut. De beslissing was daarmee gevallen.

Vitesse D1-FC Emmen D1 1-0
Een nederlaag was volgens FC Emmen coach Robin Witte niet de juiste uitslag. ,,Een 0-0 had de verhouding beter weer gegeven. Het eerste kwartier was voor ons met als hoogtepunt een schot op de lat van Edgar Meijles. In het tweede kwartier was Vitesse sterker. Bij ons werd te vaak de lange bal gehanteerd wat de opbouw niet ten goede kwam.'' De rust ging in met 0-0 maar na de pauze werd het spel van de Emmenaren er niet beter op. Negen minuten voor tijd viel de beslissende treffer in het voordeel van de Arnhemmers. FC Emmen D1 probeerde op gelijke hoogte te komen door één op één te spelen maar dat lukte niet. Na afloop gingen de partijen nog even door met een derde inofficiële periode.
FC Emmen D1:
Hugo Franssen; Bulder, Meijles, De Roo, Mulder (Sieljes), Hulshof, IJpelaar (De Jonge), Giel Fransen, Roufs (Broers), De Vries, Nijgh.

FC Emmen D2-Drachtster Boys D1 1-2
Vanaf de aftrap zette FC Emmen D2 veel druk en werd de tegenstander afgejaagd. Er werd een aantal kansen gecreëerd waarbij paal en lat werden getroffen en een bal over de lijn niet werd gezien door de scheidsrechter. In de enige kans van de eerste helft scoorde Drachtster Boys echter de 0-1 na een onachtzaamheid in de achterhoede. In de tweede helft was opnieuw FC Emmen D2 de bovenliggende partij en volgde na 38 minuten eindelijk de beloning. Van buiten de zestien wist Tim Nijmeijer de keeper te passeren en de stand op 1-1 te brengen. Het leek een kwestie van tijd voordat FC Emmen D2 de 2-1 zou aantekenen, maar na opnieuw een onachtzaamheid in de achterhoede werd het tegen de verhouding in 1-2 voor Drachtster Boys. Ondanks aandringen kon FC Emmen D2 de stand niet meer om buigen. De eindstand van 1-2 was erg zuur, waarbij FC Emmen D2 een prima teamprestatie leverde, maar zichzelf niet beloonde.