FC Emmen B1-Jeugd is de weg kwijt

EMMEN - De resultaten van de FC Emmen jeugd deze week.

Be Quick A1-FC Emmen A1 2-2
FC Emmen leek de punten in de knip te hebben. Met een 1-2 voorsprong ging het de extra tijd in die echter liefst zeven minuten duurde. En in die 97e minuut viel alsnog de gelijkmaker. Wat de veldverhouding betreft was de 2-2 wel een juiste uitslag maar op dat tijdstip nog een doelpunt te incasseren was wel sneu. FC Emmen begon goed en nam al in de vierde minuut een voorsprong door Jochem Scholten op een voorzet van Matthijs Hensens. Be Quick kreeg daarna ook kansen en raakte bijvoorbeeld de lat en kwam na een klein half uur op gelijke hoogte. Twee minuten voor de pauze op de Esserberg in Haren pakte FC Emmen A1 wederom een voorsprong. Niels Grevink was de maker op een hoekschop van Jochem Scholten. Bij FC Emmen moest Daniel Sanafikha na dik twintig minuten spelen geblesseerd uitvallen en dat was toch een tegenvaller voor de Emmer formatie. Na de pauze leken dus alle pogingen van de beide teams om te scoren op niets uit te draaien. Tot dus die 97e minuut.
De 2-2 was voor FC Emmen A1 al de derde keer dit seizoen dat na een reeks van drie overwinningen achter elkaar de vierde wedstrijd in een gelijkspel eindigde.
FC Emmen A1;
Knigge: Sliedrecht, Wielens, Sanafikha (23. Dos Santos), Komduur, Grevink (80. Van den Berg), Luiken, Bijlsma, Ngendakumana (74. Jan Scholten), Hensens, Jochem Scholten.

Almere City FC B1-FC Emmen B1 5-1
Na twee nederlagen op rij was het tijd om weer eens aan de goede kant van de score te staan was de gedachte bij FC Emmen B1. Dat ondanks het gemis van drie tweedejaars B’s terwijl een vierde in de warming up afhaakte en het afstaan van doelman Kjell Scherpen aan A1, stond er nog steeds een team dat van iedereen kon winnen. Dan is het wel zaak scherp te zijn op de goede plaatsen, vol vergave en taakbewust spelen. In Almere ontbrak er het een en andere aan met als gevolg een 5-1 nederlaag.

Na een aftastend begin, kwam Almere City FC B1 al vroeg op voorsprong na slap ingrijpen van Emmer kant. Er waren best kansen voor FC Emmen, maar ook voorin ontbrak de scherpte tot de 31e minuut toen het na een zeer goede aanval Thijs Oosting, Ruben Roosken en afmaker Kjelt Engbers, het 1-1 werd. Kort voor rust gaven de Emmenaren echter de wedstrijd helemaal uit handen, door vlot achter elkaar twee goals toe te staan. Eerst een vrije trap ineens en even daarna werd er weer vrijgeleide gegeven tot het maken van een goal: 3-1. Na de rust was het van Emmer kant een stuk beter, maar het leed was al geschied. In de 70e minuut werd er nog meer zout in de Emmer wonden gestrooid met de 4-1 die in de laatste minuut werd gevolgd door de 5-1 en kon FC Emmen B1 de wonden gaan likken.
FC Emmen B1:
Robin Jalving; Mathijs Verheul, Aron Timmerman, Jaymie Hemme, Lesley Osazee; Rob Deiman, Lorenzo Hindriks (66. Ronan Zwaagstra), Thijs Oosting; Jearl Margaritha (56. Freddy Quispel), Kjelt Engbers (41. Thijs Dallinga), Ruben Roosken

FC Emmen C1-FC Groningen C1 2-7
De Emmenaren kwamen tot twee keer toe van een achterstand terug en leken met veel inzet en enig fortuin tot een verrassing in staat. Maar in de laatste 25 minuten zakte de ploeg volledig door het ijs en droop uiteindelijk af met een forse 2-7 nederlaag. In de eerste helft waren de partijen redelijk aan elkaar gewaagd met kansen voor de bezoekers en ook voor de thuisclub. Zo maakte Luciano Carty zich een keertje knap vrij maar schoot voorlangs. Na een half uur spelen opende FC Groningen de score via Remco Balk nadat de Emmer verdediging de bal maar niet weg kreeg. FC Emmen C1 kwam twee minuten later op gelijke hoogte via aanvoerder Jordy Luchies: 1-1. Direct na rust liet FC Emmen een kans liggen na een foutje van de Groninger doelman maar kort daarna kwamen de gasten via opnieuw Balk op 1-2. FC Emmen sloeg echter wederom terug met een fraaie treffer van Vincent Pichel in de 38e minuut. Daarna was het gebeurd met de pret. De verdediging van FC Emmen C1 stapelde fout op fout en de Groningers profiteerden gretig tot de 2-7 eindstand was bereikt. Joël van Kaam, Kian Slor, Giovanni Zwikstra, Remco Balk en Leonel Miguel scoorden de overige treffers.
FC Emmen C1:
Borg; Van der Vlag, Luchies, De Vries, Dokter, Scholte, Ploeger, Pichel, Deuring (48. Duinkerken), Brand (45. Dijk), Carty.

Luciano Carty aan een opmars bezig.

Jordy Luchies (de blonde in het midden) heeft de 1-1 gescoord.

Mark Ploeger (7) onderuit gehaald.

Willem ll o.14-FC Emmen o.14 6-1

Frisia D1-FC Emmen D2 0-1
Op een slecht veld werd matig gevoetbald door beide teams. De eerste helft was licht in het voordeel van Frisia D1, dat vlak voor rust een grote kans onbenut liet. Na de rust was FC Emmen D2 de bovenliggende partij. Na 38 minuten ging Florian Zegiri alleen op de keeper af en scoorde de 0-1. De voorsprong kwam niet meer in gevaar en had zelfs nog kunnen worden uitgebouwd door een penalty die helaas werd gemist. Op basis van de tweede helft werd een verdiende overwinning geboekt.
FC Emmen D2: Sibon, Meijer, Zwikker, Funke, Tempelman, Jalving (Boer), Gravelle, Zegiri, Egberts, Nijmeijer, Lamberink.

FC Emmen E1-ACV E1 0-6

Sweel E1-FC Emmen E2 0-5
In de thuiswedstrijd hadden de Emmenaren nog met 8-4 verloren van de formatie uit Zweeloo die een concurrent voor de tweede plaats is. De jongste Emmer jeugd was deze keer echter de betere ploeg met een goede rol van Joep ten Napel die twee maal scoorde en ook nog twee assists gaf. Door goals van Joep ten Napel en Jesse Stolte stond het na de eerste helft 0-2. In de 35e, 38e en 47e minuut schoten Jesse Stolte, Sem Hilberts en Joep ten Napel de Emmenaren naar een verdiende 0-5 zege.