FC Emmen A1 pakt punt in Volendam

EMMEN - FC Emmen A1 heeft in Volendam met 2-2 gelijkgespeeld tegen de A-jeugd van de amateurvereniging Volendam. Ietwat teleurstellend want bij winst hadden de Emmenaren de derde plaats van Be Quick 1887 kunnen overnemen.

FC Emmen A1 speelde zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen. Vooral in de eerste helft kwam het op het slechte veld totaal niet uit de verf. Al na een halve minuut spelen kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Toen het acht minuten later 2-0 stond zag het er donker uit voor de Emmenaren.

Helemaal kansloos was het in deze helft niet want zo kwam Jochem Scholten een keertje rij voor de doelman te staan maar kon de kans niet verzilveren. Na de pauze werd het met de wind in de rug wat beter. Toch moest tot de zeventigste minuut worden gewacht voor de 2-1 viel. Matthijs Hensens was de maker indirect uit een vrije trap. In de slotfase werden de B-junioren Thijs Oosting en Kjelt Engbers ingezet en dat bracht meer leven in de ploeg. Kjelt Engbers zorgde in de laatste minuut er voor dat de Emmenaren toch nog met een punt naar huis gingen. De assist was van Matthijs Hensens.