FC Emmen B1 weer op het goede spoor

EMMEN - De resultaten van de jeugd van FC Emmen.

FC Emmen A1-Roda '46 1-0
FC Emmen A1 had een week eerder twee punten laten liggen in het duel met Be Quick A1, dus was het nodig om thuis tegen Roda '46 wel drie punten te pakken. Dat lukte maar gemakkelijk ging het niet. De formatie uit Leusden toonde zich een taaie tegenstander en gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Toch hadden de Emmenaren in de eerste helft ruimer afstand kunnen nemen dan de 1-0 die na een helft spelen was bereikt. De enige treffer viel in de achttiende minuut en werd gescoord door Niels Grevink. Zijn schot van net binnen de zestien werd iets van richting veranderd en vloog via onderkant lat in het doel: 1-0. Zes minuten later kon Raphael Ngendakumana alleen op de doelman afstormen maar zag geen kans die te passeren. Hoewel Roda '46 A1 optisch aardig kon meekomen kreeg het weinig kansen. De Emmer verdediging stond goed en toen er in de zesde minuut een counter toch doorsijpelde was doelman Jan Wolters paraat. Daarna kreeg FC Emmen A1 mogelijkheden maar zag een paar kansen door miskleunen van de assistent-scheidsrechter te niet worden gedaan. Door de winst ging de Emmer jeugd voorbij aan Be Quick dat van Kon HFC verloor. In de derde periode heeft FC Emmen twee punten achterstand op de amateurs van Volendam.
FC Emmen A1:
Wolters; Van den Berg (46. Sliedrecht), Wielink, Sanafikha, Komduur, Jochem Scholten (78. Jan Scholten), Dos Santos, Bijlsma, Ngendakumana (78. De Grote), Hensens (61. Luiken), Grevink.

De 1-0 in wording door Niels Grevink die tussen twee tegenstanders net zichtbaar is.

Matthijs Hensens maakt een buiging.

Een Roda verdediger onderbreekt een Emmer aanvalspoging.

FC Groningen B1-FC Emmen B1 1-3
Na een goed begin, speelde de wedstrijd zich in de eerste helft voornamelijk op het middenveld af hetgeen niet resulteerde in veel kansen voor beide partijen. Waardoor er ook op een 0-0 ruststand leek te worden afgestevend. Maar net voor het rustsignaal werd FC Groningen gevaarlijk en scoorde door Sammy Crowther de 1-0 wat tevens de ruststand was. Na de rust een FC Emmen B1 dat veerkracht toonde, het streed voor elke meter en dat kostte Rob Deiman een bebloed gezicht. Hij werd op gelapt en kon verder. Na 47 minuten trok Thijs Oosting het strafschopgebied van FC Groningen binnen. Hij werd gevloerd en dat betekende een strafschop. Kjelt Engbers schoot die onberispelijk binnen en de stand was weer gelijk. Hierna ging het vrij vlot, want even daarna zette Thijs Oosting de Emmenaren op voorsprong uit een pass van Lorenzo Hindriks: 1-2. FC Emmen B1 gaf nog een keer gas en na een slimme pass van Thijs Oosting, kon Thijs Dallinga de bal diagonaal binnen schieten: 1-3. Bij FC Groningen B1 ging het lampje even uit en dat resulteert in een overwicht van FC Emmen B1. De Groningers rechtten nog eenmaal de rug, maar verder dan wat plaagstootjes kwam het niet.
FC Emmen B1:
Kjell Scherpen; Lesley Osazee (51. Ruben Roosken), Aron Timmerman, Twan Berends, Jaymie Hemme; Rob Deiman (68. Freddy Quispel), Lorenzo Hindriks, Kjelt Engbers, Thijs Oosting.

Twan Berends heerst in de lucht.

Rob Deiman aan de bal

Lesley Ozasee in de achtervolging tegen Be Quick B1.

Almere City FC C1-FC Emmen C1 4-3
FC Emmen C1 begon veel te slap aan het duel, het verdedigen ging de ploeg slecht af met als gevolg dat na een helft spelen een onthutsende 3-0 tussenstand was bereikt. Vooral de razendsnelle buitenspelers van de Almeerders maakten het de Emmenaren erg lastig. In de tweede helft stond er een ander FC Emmen tussen de lijnen. Luciano Carty verkleinde met een mooie stiftbal tot 3-1 waarna door slecht verdedigen de thuisclub de afstand weer op drie goals bepaalde. FC Emmen rechtte nogmaals de ruggen en kwam door twee goals van Mark Ploeger op aangeven van Luciano Carty terug tot 4-3. Toen was er nog een kwartiertje te spelen maar in de slotfase was de pijp leeg en kwamen er geen kansen meer.
FC Emmen C1:
Borg; Van der Vlag, Luchies, De Vries, Dokter, Scholte, Pichel (36. Deuring), Brand, Ploeger, Knol (36. Duinkerken), Carty.

FC Emmen D1-Almere City FC D1 0-1
De Emmenaren hadden meer verdiend maar hadden de nederlaag ook een beetje aan zich zelf te wijten. Zo werden er in de eerste helft drie zogenaamde honderd procent kansen niet benut. Joey Roufs presteerde het zelfs om in een tijdsbestek van tien seconden tot twee maal toe de deklat te raken. Almere City FC D1 scoorde kort voor het rustsignaal echter wel. Trainer Robin Witte was desondanks tevreden over het getoonde voetbal. In de tweede helft leek FC Emmen D1 een meevaller te krijgen toen vlot na de doelwisseling een speler van de gasten met rood wegens natrappen uit het veld werd gestuurd. Met een man meer spelen ging de Emmenaren echter niet goed af, het tempo was te laag en er kwamen weinig kansen.
FC Emmen D1:
Hugo Jansen; Jansen, Meijles, De Roo, Mulder, IJpelaar, Roufs, Giel Fransen (De Jonge), Broers (Slomp), De Vries (Sieljes), Nijgh.

Beelden uit FC Emmen D1-Almere City FC D1

Be Quick D1-FC Emmen D2 2-4
FC Emmen D2 zorgde voor een sensatie door koploper Be Quick 1887 D1 in eigen huis nog wel te verslaan. Bij rust leidden de Emmenaren reeds met 0-3. Tegen het goed voetballende Be Quick 1887 D1 had FC Emmen D2 zich goed gewapend. Met compact spel en veel inzet was het de bovenliggende partij in de eerste helft. Na een mooie aanval was het Frank Boer die na 15 minuten de 0-1 liet aantekenen. Het werd zelfs 0-2 door Jeremiah Ridderbusch en vlak voor het rustsignaal schoot Vincent de Munnik de 0-3 binnen. Op deze ruststand viel niets af te dingen. In de tweede helft werd FC Emmen D2 teruggedrongen op eigen helft en kwam Be Quick 1887 D1 beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in de 1-3 na 42 minuten voetbal. Be Quick D1 bleef druk houden, maar FC Emmen D2 wist zich hier regelmatig onder uit te voetballen. In de 53ste minuut was het opnieuw Jeremiah Ridderbusch die scoorde en de stand op 1-4 bracht. Hiermee was de wedstrijd grotendeel gespeeld, al kon Be Quick 1887 D1 nog eenmaal te scoren en de eindstand op 2-4 te brengen.
FC Emmen D2:
Sibon, Meijer, Zwikker, Funke, Tempelman, Boer, Gravelle (Jalving), Egberts, De Munnik, Zegiri, Lamberink (Ridderbusch).

FC Emmen o.14-VVV/Helmond Sport o.14 0-3
Hekkensluiter FC Emmen onder 14, of wel de C2, had hoop op de eerste overwinning van het seizoen met de komst van VV Venlo/Helmond Sport dat een plaatsje hoger stond. De thuisploeg begon ook best goed maar moest gaandeweg het initiatief aan de bezoekers laten. FC Emmen ging terug naar de eigen zestien en moest na dertien minuten de 0-1 toestaan. Een fortuinlijke treffer omdat de bal van richting werd veranderd. De wedstrijd werd overigens een beetje ontsierd door veel vrije trappen aan beide kanten die discutabel konden worden genoemd. FC Emmen onder 14 ging in de slotfase nog op jacht naar minimaal de gelijkmaker maar het nam te veel risico waardoor de gasten in de slotfase naar 0-3 konden uitlopen.

KZC '08 E1-FC Emmen E2 4-3