FC Emmen op eigen kracht naar de play offs

EMMEN - Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft FC Emmen deelname aan de play offs afgedwongen. Daartoe was een driepunter voldoende maar tegenstander FC Eindhoven was natuurlijk geen zacht eitje.

FC Emmen knapte het karwei echter keurig op door met 4-2 volkomen verdiend te winnen. De uitslagen op de andere velden deden er niet meer toe.

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Jong Ajax verscheen FC Emmen tegen FC Eindhoven in een meer normale opstelling. Dat kon omdat Rick ten Voorde en Erixon Danso weer beschikbaar waren waardoor de voorste lijn meer body kreeg. Verder waren Jordy van Deelen, Tim Diekman, Boy Deul en Tom Overtoom nieuw, maar in feite natuurlijk wel basisspelers.

Kortom een ploeg die de magere voorstelling van vrijdag kon doen vergeten en in staat moest zijn om de deelname aan de play offs definitief veilig te stellen. En FC Emmen begon uitstekend. In de tien minuut stuurde Jurjan Mannes de opkomende back Jordy van Deelen de diepte in, deze trok terug op Frank Olijve die de bal ineens langs de kansloze doelman Swinkels schoof. Een aanval uit het boekje.

FC Emmen had de boel redelijk onder controle, zo werden er al vroeg een handvol hoekschoppen afgedwongen waar tegenover de Brabanders geen enkele konden stellen. De gelijkmaker tien minuten voor de pauze kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen.

Anthony van den Hurk kreeg de ruimte en zijn diagonale uithaal kon door doelman Dennis Telgenkamp niet worden gestopt. Een domper voor de af en toe goed combinerende Emmenaren. Twee minuten later stond echt bijna de 2-1 op het scorebord na een fraai schot van Rick ten Voorde dat echter tot hoekschop werd verwerkt waardoor de pauze in ging met de 1-1 stand.

FC Emmen kwam na de pauze perfect uit de startblokken. Na een minuut en vijftien seconden besloot Erixon Danso, na een zijwaartse pass van Boy Deul, een prima aanval met een schot dat door N’Toko iets van richting werd veranderd waardoor doelman Swinkels kansloos werd: 2-1.

Het had nog mooier kunnen worden na een goede actie van Rick ten Voorde, na een pass van Tom Overtoom, die zich tussen twee man vrijmaakte maar zijn schot in een hoekschop zag eindigen. FC Emmen bleef gretig jagen op een derde treffer en die had er in de 65e minuut ook kunnen komen. Tim Siekman was de aangever en Boy Deul had de kans om de derde treffer te laten aantekenen maar knalde over de kruising.

Voor FC Eindhoven, dat in de luxe positie verkeert om niets meer te moeten en zich op de halve finales van de play offs kan voorbereiden, was het duel een test tegen een mogelijke tegenstander in het natoetje. Verliezen tegen de Emmenaren zat natuurlijk ook niet in de planning waardoor trainer Mitchell van der Gaag na een uur zijn aanvankelijk op de bank gezette topschutter Jinty Caenepeel besloot het veld in te sturen.

Het was echter te laat, FC Emmen dat opvallend veel duels won bleef domineren en toen zeven minuten voor het einde invaller Raymond Gyasi de 3-1 binnen knalde, was het een gelopen koers. Mochten er nog twijfels bestaan nam Erixon Danso die in de extra tijd weg door heel fraai de 4-2 te maken. De gasten kregen vervolgens nog een strafschop cadeau die door invaller en debutant Mitrovic werd benut.

FC Emmen-FC Eindhoven 4-2. 10. Olijve 1-0, 35. Van den Hurk 1-1, 47. Danso 2-1, 83.Gyasi 3-1. 90. Danso 4-1, 90. Mitrovic (strafschop) 4-2. Scheidsrechter: Siemen Mulder. Assistent-scheidsrechter: Brondijk, Beijer. Vierde official: Brito Rogue. Gele kaart: Mannes (FC Emmen), Van den Hurk, Kastaneer FC Eindhoven). Toeschouwers: 2840.