Prima spelend FC Emmen klopt Heracles Almelo

EMMEN - FC Emmen lijkt klaar voor de naderende competitie. Dat zou de conclusie kunnen zijn na de prima 2-0 overwinning op eredivisie subtopper Heracles Almelo. De Almeloërs kregen ook kansen maar misten de scherpte die er met name bij Cas Peters wel was. Hij nam wederom alle Emmer treffers voor zijn rekening. Opmerkelijk was verder dat FC Emmen in de tweede helft drie keer de paal trof.

Heracles Almelo, dat met de volledige selectie naar Emmen was afgereisd, kwam beter uit de startblokken dan FC Emmen. Al in de vijfde minuut had Reuven Niemeijer de 0-1 op de schoen maar schoot uit riante positie over. Een nog betere kans kreeg spits Samuel Armenteros na twintig minuten spelen. Hij werd in het strafschopgebied door Hilal Ben Moussa onderuit gehaald volgens scheidsrechter Janssen, nam de strafschop zelf maar zag zijn inzet door Dennis Telgenkamp gestopt worden. Halverwege de eerste helft schoot Peters nogeens net naast. FC Emmen kwam steeds beter in de wedstrijd terwijl de gasten tot aan de pauze geen kansen meer kregen.

IMG_9460

Samuel Armenteros verliest het duel met Dennis Telgenkamp.

IMG_9482

Cas Peters (uiterst links) schiet de 1-0 binnen.

IMG_9476

Glenn Bijl duelleert met Bart van Hintum (5)

Na de rust liet trainer Dick Lukkien zijn elf, met Keziah Veendorp als vervanger van de geblesseerde Josimar Lima, staan terwijl collega John Stegeman ruimhartig ging wisselen. Lukkien zou uiteindelijk slechts een maal wisselen door zeven minuten voor tijd Youri Loen te vervangen door Michael Chacon. De eerste die in de tweede periode de aandacht op zich vestigde was spits Mario Bilate die nadat Heracles de bal maar niet uit het eigen strafschopgebied kreeg, uithaalde maar de linkerstaander teisterde. Vijf minuten later herhaalde hij dat kunststukje hoewel nu de rechterstaander het lijdend voorwerp was. Daar tussendoor moest de Emmer sluitpost Dennis Telgenkamp vol aan de bak bij een inzet van Brahim Darri. Het tweede Emmer doelpunt kwam er toch en wederom was het Cas Peters die als afmaker fungeerde. De assist kwam van Gersom Klok. Voor Cas Peters was het zijn elfde doelpunt in de voorbereiding! Heracles legde zich niet bij het dreigende verlies neer, zo was er een mogelijkheid voor Paul Gladon maar hij stuitte op Telgenkamp. Daarna schoot Glenn Bijl voor de derde keer de bal op de paal. Heracles oefende in de slotfase behoorlijk was druk uit maar FC Emmen hield stand.

IMG_9566

Trainer Lukkien overlegt met Hilal Ben Moussa.

IMG_9602

Mario Bilate wordt stevig vast gehouden.

IMG_9608

Michael Chacon was de enige invaller bij FC Emmen (Foto’s: Bennie Wolbers).

FC Emmen – Heracles Almelo 2-0 (1-0). 26. Peters 1-0, 57. Peters 2-0. Scheidsrechter: Janssen. Gele kaart: Monteiro, Pröpper (Heracles Almelo). Toeschouwers: 400.
FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Veendorp, Veldmate, Bakker, Ben Moussa, Klok, Loen (84. Chacon), Peters, Bilate, Bannink.
Heracles Almelo: Castro, Breukers (72. Droste), Pröpper (72. Wuytens), Hardeveld, Van Hintum (46. Monteiro); Van Ooijen, Pelupessy (62. Duarte), Niemeijer (79. Pröpper); Kuwas (62. Peterson), Armenteros (62. Gladon), Darri (72. Navratil).