FC Emmen met 3-1 onderuit in Rotterdam

ROTTERDAM - FC Emmen verloor zaterdagavond met 3-1 van Sparta Rotterdam. De Emmenaren begonnen matig aan de wedstrijd en keken binnen kwartier tegen een 1-0 achterstand aan. Nadat Rui Mendes balverlies leed bij eigen strafschopgebied kreeg Mica Pinto alle ruimte om de bal voor te zetten en Vito van Crooij de bal buiten bereik van doelman Eric Oelschlägel in de verre hoek kon koppen. 1-0.

Lucas Bernadou en Richairo Zivkovic bleven na de thee achter in de kleedkamer en werden vervangen door Mohamed Bouchouari en Ahmed El Messaoudi. Dat had succes, want na een aanval over rechts via Bouchouari en Mendes, kon Ole Romeny de bal simpel binnen tikken. 1-1. Met nog 20 minuten werd het voor FC Emmen moeilijker nadat Miguel Araujo zijn tweede gele kaart kreeg en met rood kon vertrekken en de thuisclub goed gebruik maakte van de overtal situatie.

Nadat van Crooij een doelpunt wegens buitenspel zag afgekeurd was het de mee opgekomen centrale verdediger Bart Vriends die uit een hoekschop wel de 2-1 scoorde. In de extra tijd leek FC Emmen nog een punt te pakken, maar een treffer van Romeny werd alsnog afgekeurd wegens buitenspel. In de allerlaatste minuut zorgde invaller Mario Engels voor een 3-1 eindstand.. FC Emmen ontvangt vrijdag hekkensluiter FC Volendam in De Oude Meerdijk.

Lorenzo Burnet ziet dat Mark Diemers de voet dwars word gezet door een Spartaan (foto Gerrit Rijkens)

Invaller Mohemed Bouchouari Ziet een voet van de tegenstander op zijn voet belanden. (foto Gerrit Rijkens)

De telerstelling straalt van de gezicht van de FC Emmen spelers af. (foto Gerrit Rijkens)