FC Emmen vecht zich na ijzersterke tweede helft naast landskampioen

EMMEN - FC Emmen zorgde in de afsluitende wedstrijd van 2022 voor een daverende, maar ook verdiende, stunt door met 3-3 gelijk te spelen tegen landskampioen Ajax. De kampioen van de Keuken Kampioen Divisie maakte in een geweldige tweede helft een 1-3 achterstand goed.bMohamed Bouchouari werd de gevierde man.

Zes minuten voor tijd zag hij zijn voorzet plotseling achter de verbouwereerde Ajax-doelman Remko Pasveer tegen het net gaan. De Oude Meerdijk ontplofte en de Amsterdammers dropen met de staart tussen de benen af.oor het gelijkspel sluit Emmen het jaar af met elf punten uit veertien duels op plek 16. De competitie gaat verder op vrijdag 6 januari, wanneer FC Twente wacht in Enschede.

FC Emmen niet koelbloedig, Ajax wel

FC Emmen startte geweldig tegen Ajax, dat de laatste weken aangeschoten wild is. Van de afgelopen twaalf duels (nationaal en internationaal) wisten de Amsterdammers er slechts vier te winnen. Uit een schitterende vrije bal schoot Jeroen Veldmate Emmen naar 1-0, maar heel lang kon de Drentse club niet genieten van het feestje. Twee minuten later, in de achtste minuut, werd het 1-1. Kenneth Taylor mocht zomaar uithalen in het strafschopgebied.

Emmen had de leiding snel weer kunnen pakken, uit een vrije bal van Mark Diemers. De inzet van Miguel Araujo, vrij voor Pasveer, ging echter tegen de paal. Daarna ging het snel. In minuut 21 en 25 leek Ajax het duel op slot te gooien. Taylor, met zijn tweede, en Steven Bergwijn met een heerlijk afstandsschot zorgden voor 1-2 en 1-3. Bij beide treffers verdedigde Emmen apathisch of beter gezegd, dramatisch. Op slag van rust had Richairo Zivkovic de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar de spits die vorige week zijn eerste goal maakte, bleek genadig voor zijn oude club.

De dik verdiende gelijkmaker

Met hartverwarmend spel en drang naar voren werd Ajax na rust richting de eigen zestien gespeeld. Zivkovic zorgde in de 58e minuut voor de 2-3. Hij volleerde prima binnen na een voorzet van Lucas Bernadou. Ajax wankelde, maar was nog wel heel dichtbij de 2-4. Invaller Mohammed Kudus knalde hard op de kruising.

Daarna was het Emmen dat op jacht ging naar de 3-3. Diemers schoot voorlangs en Bernadou schoot over. Een voorzet van Bouchouari ging zes minuten voor tijd wel binnen en dat zorgde voor een kolkende Oude Meerdijk.