FC Emmen overtuigend langs FC Dordrecht: 4-0

EMMEN - Na de 3-2 zege op NEC op Spaanse bodem heeft FC Emmen ook de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft gewonnen: eerstedivisionist FC Dordrecht werd in Emmen met 4-0 verslagen. Rui Mendes (2), Jasin-Amin Assehnoun en Mohamed Bouchouari waren de doelpuntenmakers.

De Emmenaren speelden een prima duel voor zo'n 400 toeschouwers, waaronder AZ-scout Arthur Numan. De mannen van Dick Lukkien speelden geconcentreerd en hielden FC Dordrecht eigenlijk negentig minuten lang op eigen helft. Het enige verwijt dat de Emmenaren zich mochten maken was dat de teller op vier bleef steken. In het eerste kwartier had het duel al beslist kunnen zijn, maar Ole Romeny, Rui Mendes en Jeroen Veldmate lieten grote kansen liggen.

De vierde poging was wel raak. Mendes schoot droog en hard raak vanaf zo'n 25 meter. Vlak voor rust zorgde Jasin-Amin Assehnoun voor de 2-0, kort nadat Dordrecht met tien man verder moest na een directe rode kaart voor invaller Devon Koswal. De verdediger schopte (van achteren) Romeny - met een enkelblessure - uit de wedstrijd.

Opnieuw Mendes Mohamed Bouchouari, die net als Mendes ook in Spanje al trefzeker was, zorgde in de 50e minuut voor de 3-0. De
rechtervleugelverdediger schoot met rechts mooi binnen. Twintig minuten voor tijd bepaalde Rui Mendes de eindstand, met een wat gelukkig schot, de eindstand op 4-0.

Emmen startte vanmiddag met Eric Oelschlägel, Mohamed Bouchouari, Miguel Araujo, Lorenzo Burnet, Lucas Bernadou, Keziah Veendorp, Mark Diemers, Rui Mendes, Jasin-Amin Assehnoun en Ole Romeny. Richairo Zivkovic ontbrak wegens ziekte. Azzeddine Toufiqui verving Romeny en direct na rust loste Jari Vlak op het middenveld Lucas Bernadou af. In de slotfase vielen ook Michaël Heylen, Ben Scholten, Julius Dirksen en Arnaud Luzayadio nog in. (foto's Gerrit Rijkens)