FC Emmen contracteert Oussama Darfalou

EMMEN - Tot de zomer van 2024 is Oussama Darfalou speler van FC Emmen. De 29-jarige spits maakt transfervrij de overstap naar de Drentse club. Darfalou speelde al eerder in de Eredivisie; in juli 2018 haalde Vitesse hem vanuit Algerije naar Nederland. Hij werd al snel een vaste waarde bij de Arnhemmers, maar kampte later dat seizoen met blessures.


Na een verhuurperiode bij VVV-Venlo kende hij een goed seizoen bij Vitesse, waarin hij in 32 wedstrijden belangrijk was met acht treffers. Vervolgens speelde hij nog op huurbasis voor PEC Zwolle, tot hij in 2022 bij MAS Fes in Marokko tekende. In totaal heeft de aanvaller al 94 Eredivisie-duels achter zijn naam staan.

Voorzitter Ronald Lubbers: “We volgden Oussama al langer. Hij kan qua dynamiek iets extra’s brengen, datgene waar we naar op zoek waren. Helaas is het in zijn tijd bij Vitesse nooit tot een huurdeal gekomen. Toen de mogelijkheid zich voordeed om hem tegen EU-voorwaarden transfervrij over te nemen, waren we er snel uit.”

Hij moet nog vrijgegeven worden door de Marokkaanse voetbalbond en zal komende zondag nog niet bij de wedstrijdselectie zitten.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda