Dick Lukkien blikt vooruit op NEC - FC Emmen

EMMEN - Zaterdagavond staat er een uitwedstrijd op het programma. In het Gofferstadion trappen we om 18.45 uur af tegen N.E.C. uit Nijmegen. FC Emmen bezet nog altijd plek zestien in de Eredivisie. De tegenstander van zaterdag staat op plek negen. Tevens is N.E.C. de koning van de gelijke spelen, ze speelden dit seizoen al tien (!) keer gelijk. Samen met hoofdtrainer Dick Lukkien blikken we vooruit op de wedstrijd.


De ploeg maakt stappen
We beginnen met een kleine terugblik op de vorige wedstrijd tegen directe concurrent SC Cambuur. Lukkien zegt hier het volgende over: “Ik vind dat we in een stijgende lijn zitten wat betreft kansen creëren. Dan is het natuurlijk teleurstellend dat we minder gecreëerd hebben tegen Cambuur, want wij beseffen ook dat we dit soort wedstrijden willen en eigenlijk ook moeten winnen.”

Lukkien: “We zijn wel degelijk stappen aan het maken, dat zie ik terug in de trainingen. Ook omdat we aandacht besteden aan het creëren van kansen en dus doelpunten. Verder merk ik dat de groep tijdens het bekijken van beelden erg proactief is. Eigenlijk alle jongens willen meedenken in wat beter kan om bijvoorbeeld nog meer vastigheid te creëren. Dat is iets wat heel belangrijk is in een groepsproces.”

De oefenmeester kan zaterdag niet beschikken over Mart Lieder, Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld, Metehan Güçlü en Oussama Darfalou. Laatstgenoemde is nog niet speelgerechtigd.

N.E.C.
Vorige week speelde N.E.C. de Gelderse derby tegen Vitesse. Deze wedstrijd eindigde in een bloedeloze 0-0 én de Nijmegenaren zagen smaakmaker Oussama Tannane van het veld gestuurd worden met een rode kaart. Hij is er zaterdagavond dus niet bij. Ook middenvelder Jordy Bruijn is niet van de partij vanwege een blessure.

“N.E.C. is een team met veel avontuurlijke spelers in de gelederen. Wij willen graag voetballen, dus als je dat tegenover elkaar zet kan het best wel eens een leuke wedstrijd gaan worden”, aldus Lukkien.

Historie
Dertien keer eerder reisden we af naar Nijmegen voor een officieel duel. Achter keer was dat op het tweede niveau, vier keer in de nacompetitie en één keer in het bekertoernooi. Negen keer wonnen de Nijmegenaren, twee keer werd het gelijk en twee keer trokken wij aan het langste eind. Klik hier voor meer historie tussen N.E.C. en FC Emmen ‘uut de aole deus’.

N.E.C. – FC Emmen
Zaterdag 21 januari, 18.45 uur
Goffertstadion, Nijmegen
Scheidsrechter: Van der Eijk
VAR: Kooij

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda