Belangrijke winst voor FC Emmen

VOETBAL - Het lukte niet tegen Go Ahead Eagles en ook niet bij FC Volendam, maar drie keer bleek scheepsrecht: FC Emmen staat eindelijk boven de degradatiestreep. In de eigen Oude Meerdijk werd met 2-0 gewonnen van directe concurrent Excelsior. Door die zege heeft Emmen 21 punten uit 25 duels, waarmee de formatie van trainer Dick Lukkien 15e staat. Excelsior staat met 20 punten uit 25 duels op plek 16, terwijl FC Groningen en Cambuur met respectievelijk 17 en 16 punten uit 24 wedstrijden op de directe degradatieplekken staan.

De weer hard werkende Richairo Zivkovic snelt hier langs zijn tegenstander

Grote man aan de kant van de thuisclub was zonder twijfel Ole Romeny. Hij was met twee treffers, beide na rust, bepalend. Ook ging veel dank uit naar doelman Mickey van der Hart, die de Drentse club na rust door een zeer moeizame fase hielp. FC Emmen startte tegen Excelsior, in tegenstelling tot vorige week, met Miguel Araujo in de basis. Ook Jeroen Veldmate werd daar verwacht, maar hij ging vanochtend door zijn rug. Lorenzo Burnet en Mohamed Bouchouari, beide weer terug na een blessure, begonnen op de bank.

Met opnieuw Dennis Vos, centraal achterin naast Araujo, speelde Emmen een matige eerste helft. Het tempo was te laag om de gasten in verlegenheid te brengen en de beste kansen waren in het eerste bedrijf zelfs voor de gasten. Van der Hart bleek echter niet te passeren. Dat bleek ook zo in de tweede helft toen Excelsior twee grote kansen kreeg in de beginfase. Als een heuse volleyballer hield Van der Hart zijn doel schoon.

Een vrije bal van Mark Diemers in de 61e minuut betekende de ommekeer. De nummer 10 van FC Emmen legde pal heerlijk op het hoofd van Romeny, die raak kopte. Het was daarna nog wel even spannend of het niet vanuit buitenspelpositie was, maar na een minuut of drie kwam het verlossende signaal van de VAR in Zeist: goal!

Tien minuten na de 1-0 besliste diezelfde Romeny het duel, nadat de keihard werkende Richairo Zivkovic de assist van Diemers nog tegen Van Gassel schot. In de rebound tikte Romeny zijn zevende treffer van het seizoen binnen.