FC Emmen start play-offs met zege bij NAC Breda

BREDA - FC Emmen heeft de eerste stap gezet richting de finale van de play-offs om promotie/degradatie. Dankzij treffers van Lorenzo Burnet en Ole Romeny won de Drentse club op bezoek bij NAC Breda. Een smet op die overwinning was de treffer in blessuretijd van NAC, waardoor de ploeg uit Breda aanstaande zaterdag tijdens de return ook mag hopen op de finale: 1-2.

Als nummer 16 van de eredivisie hoefde FC Emmen in de eerste ronde van de play-offs niet in actie te komen. NAC Breda, de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie, moest dat wel en rekende daarin af met MVV.

Diemers in de hoofdrol
FC Emmen startte in Breda met vier spelers die afgelopen zondag in Utrecht er niet bij waren. Jeroen Veldmate, Lorenzo Burnet, Ahmed El Messaoudi en Jeremy Antonisse kregen een basisplaats van Lukkien. In deze vertrouwde opstelling, zonder de geblesseerde Keziah Veendorp, maakte ook Jari Vlak zijn opwachting en uitgerekend hij kreeg de eerste kans. Maar de middenvelder uit Volendam had zijn poging met links meer richting een hoek moeten sturen.

De tweede echte kans van de Drenten was wel raak. In de 24e minuut was Lorenzo Burnet de afmaker, na een geweldige combinatie aan de linkerkant met de beste man van het veld, Mark Diemers, en Vlak in de hoofdrol. De pass van Vlak was vervolgens prima en het schot van Burnet, die vorig seizoen ook al scoorde bij NAC, onhoudbaar voor doelman Pepijn van de Merbel: 0-1. Vlak voor rust kwam Emmen ook nog op 0-2. Een vrije bal van Diemers werd binnengekopt door topschutter Ole Romeny.

Te ver achteruit
De buit leek binnen, maar Emmen vergat na rust door te drukken (al liet Zivkovic een grote kans op de 0-3 liggen) en liet zich eigenlijk te ver achteruit spelen. NAC, tot diep in blessuretijd, totaal ongevaarlijk kwam mede daardoor toch nog op 1-2. Daar ging een (onterecht) gegeven corner door scheidsrechter Kooij aan vooraf. Invaller Aimé Omgba had daar maling aan en schoot de bal achter Van der Hart.

Return
Zaterdag om 20.00 uur staat de return van de halve finale tussen FC Emmen en NAC Breda op het programma. De finale van de play-offs gaat ook over twee duels, op 6 en 11 juni. Alleen de winnaar van de finale speelt uiteindelijk volgend seizoen in de Eredivisie.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda