Directe promotieplaatsen raken uit zicht voor FC Emmen na derde nederlaag op rij

EMMEN - Hevig balend liep Lucas Bernadou na het laatste fluitsignaal richting de kleedkamer. Zijn voetballende oplossing in de blessuretijd van de eerste helft zorgde niet alleen voor balverlies, maar ook voor de enige treffer in het laatste thuisduel voor de winterstop tegen concurrent Roda JC. De formatie uit Kerkrade hield na rust, met enig kunst- en vliegwerk, stand en boekte daardoor een zeer belangrijke zege.
Voor FC Emmen betekende het de derde nederlaag op rij en door de overwinning van koploper Willem II moet de Drentse club een duidelijke pas op de plaats maken. Sterker nog, Emmen is een vrije val terechtgekomen. Waar de formatie van trainer Fred Grim drie weken geleden nog dacht aan de koppositie is plek 5 nu de harde realiteit. Het gat naar Willem II is nu tien punten en Roda JC, de nummer 2, heeft zes punten meer dan Emmen.

Zat er dan niet meer in vanavond? Absoluut wel. Emmen startte goed en kreeg in de eerste helft, naast een handvol corners, ook een enorme kans op de 1-0. Een prachtige aanval via Ahmed El Messaoud en Lucas Bernadou werd door Piotr Parzyszek buiten bereik van Roda-doelman Koen Bucker op de paal geschoten.

Uit de lucht

Naarmate de eerste helft vorderde kwam er wel meer evenwicht, maar viel de goal volledig uit de lucht. Zwak uitverdedigen van FC Emmen - met negatieve hoofdrollen voor Mike te Wierik, Jan Hoekstre an dus Lucas Bernadou - werd door Walid Ould-Chikh bikkelhard afgestraft.

Met Lorenzo Burnet voor Jeff Hardeveld en later Patrick Brouwer en Chardi Landu (die lang afwezig was met een blessure) voor Rui Mendes en Joey Konings ging Emmen verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Die had Konings overigens al kunnen maken, maar twee kopkansen waren niet aan hem besteed.

Kansen

Jari Vlak zag een schot net naast gaan, Brouwer zag een kopbal gekeerd worden, Matisse Didden poeierde bijna in eigen goal. De verdiende gelijkmaker viel maar niet. Ook niet toen Parzyszek tot twee keer toe goed bediend werd, maar de Poolse spits kreeg de bal niet tegen de touwen. En dus konden na 94 minuten de handen omhoog bij Roda JC en trainer Bas Sibum, die zijn eerste wedstrijd ooit tegen zijn oude club dus wist te winnen.