Boeiend gevecht in Breda eindigt in 1-1: FC Emmen kan het karwei thuis afmaken

BREDA - FC Emmen heeft na het eerste halve finaleduel in de play-offs richting de eredivisie alles nog in eigen hand. De heenwedstrijd in een stijf uitverkochte Rat Verlegh Stadion tegen NAC eindigde in 1-1. Komende zaterdag kan de Drentse ploeg in eigen huis het karwei richting de finale afmaken. Die wedstrijd in De Oude Meerdijk begint om 16.30 uur.


Alfons Arts startte tegen NAC met dezelfde spelers die begonnen aan De Krommedijk afgelopen zaterdag. Redenen om te wisselen had de oefenmeester ook niet echt na de knappe 1-0 zege. Bovendien was Jorrit Smeets ook in Breda - na de geboorte van zijn zoon - nog niet inzetbaar.

Prima begin
FC Emmen startte prima en was niet onder de indruk van de 19000 schreeuwende en fluitende NAC supporters. De blauwhemden speelden gemakkelijker dan de thuisploeg, kwamen ook wel tot in de zestien, maar echte kansen bleven uit. De enige die nog een poging waagde was Desley Ubbink, maar hij zag zijn schot gekeerd worden.

NAC dreigender en Hauge scoort
Na zo'n 25 minuten raakte Emmen de controle meer en meer kwijt. Het opportunistische NAC werd dreigender en dreigender. Eric Oelschlägel redde knap in een 1 tegen 1 situatie met Siguro Haugen en even later schoot Dominik Janosek een vrije bal vol op de paal. De derde kans werd een goal. Emmen kreeg niet goed druk op de bal, die kon worden voorgegeven door Aimé Ongba, waarna Hauge binnenkopte. Het was wat gelukkig, want Dennis Vos kopte eigenlijk tegen het hoofd van de Noorse spits.

De eerste kans in de tweede helft was voor Emmen, maar het schot van Ubbink was te slap om doelman Pepijn van de Merbel te verrassen. Een stuk gevaarlijker was de poging van Maikel Kieftenbeld, maar zijn vlammende schot, na goed voorbereidend werk van Jeff Hardeveld en Vicente Besuijen ging net naast. Aan de andere kant was het vooral opletten. NAC speelde zeker niet geweldig, maar bleef af en toe wel dreigend. Het veld, dat natter en natter werd, speelde daarbij geen fijne rol.

1-1
Emmen bleef op de been en ging met drie verse krachten (Patrick Brouwer, Joey Konings en Maaren Pouwels. Zij kwamen voor Desley Ubbink, Bryan van Hoeven en Piotr Parzyszek) op zoek naar de gelijkmaker. Daar was Pouwels tien minuten voor tijd heel dichtbij, maar op aangeven van Konings schoot hij van dichtbij over. Twee minuten later ging de bal op de stip na een handsbal van een NAC-verdediger na een inzet van Besuijen. Het goudhaantje van de laatste weken nam zelf de verantwoordelijkheid en ondanks een striemend fluitconcert schoot hij onberispelijk raak: 1-1.

Bijna de volle buit
Emmen wilde meer en kreeg bijna meer, maar de kopbal van Konings werd door Van de Merbel op de doellijn gekeerd. Pouwels werkte de bal daarna nog wel over de doellijn, maar tevergeefs. En zo bleef het bij die 1-1. Zaterdag het vervolg. In Emmen, vanaf 16.30 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda