Emmense Kim Hobers Nederlands Kampioen Thai-Boxing

STEENWIJK - Afgelopen zaterdag 19 november wist de Emmense Kim Hobers, 13 jaar de Nederlandse Titel te behalen in haar gewichtsklasse tot maximaal 45 kg in het Thai-Boxing (muay thai). Kim was door de organiserende school vanuit Steenwijk uitgedaagd om daar voor de titel te vechten. Samen met haar vader en trainer Marc Hobers van Garuda Gym in Emmen) zijn ze op deze uitdaging ingegaan en hebben zich daar op voorbereid. Uitdaagster was Angelissa van Rijscen uit Steenwijk.

De partij was afgesloten over 5 ronden en stond onder de auspiciën van de NOVER (Nederlandse Organisatie Voor Erkende Ringsporten.) en vond plaats in het druk bezochte “De  Meente” in Steenwijk. Naast de stoot- en traptechnieken was het ook toegestaan om gebruikt te maken van knietechnieken vanuit de zogenaamde clinch (het muay thai). Kim wist alle 5 ronden het gevecht te domineren, door haar aanvallende en gerichte acties en gevarieerde manier van vechten.

Aan het eind van de partij was er dan ook geen reden voor twijfel door de jury en werd ze unaniem uitgeroepen tot de nieuwe Nederlandse Kampioen tot 45 kg bij de dames. Een titel waar ze hard voor getraind heeft. Met deze partij komt ze op een totaal van 18 gevochten wedstrijden, waarvan dit haar 10e overwinning was. Daarnaast vocht ze in het verleden 2 partijen op een onbeslist en verloor ze er 6 op punten. Dit alles in een tijdsbestek van 4,5 jaar wedstrijdervaring. Vorig jaar werd ze nog 2e van Nederland en nu dus de begeerde 1e plaats, die er te behalen valt in Nederland.


Foto: Midden-links: Angelissa van Rijscen, met rechts naast haar met belt,  Nederlands Kampioen Kim Hobers, met  daar achter haar vader en trainer Marc Hobers.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda