Jan Groenendijk blijft op kop

EMMEN - In een spannende 13e ronde miste de 17-jarige Wageninger Jan Groenendijk een goede kans om uit te lopen op de rest van het veld. Jan Groenendijk koos onvervaard de aanval tegen de Mongoliër Erdenebileg. Hij kwam in een vrijwel gewonnen stand te staan, maar koos voor een plan dat niet won. Erdenebileg wist daardoor nog net te ontsnappen.


Nog steeds heeft Groenendijk goede kans om wereldkampioen te worden aangezien hij nog een winstpartij meer heeft dan Georgiev. Georgiev moet een punt voor staan op Jan Groenendijk wil hij hem in het klassement voorbij gaan. Een en ander kan in de volgende ronde al duidelijk worden als de beide matadoren tegen elkaar spelen.

In de topontmoeting tussen de titelkadidaten Georgiev en Boomstra werd er in de opening op het scherpst van de snede gestreden. Georgiev koos voor een kerkhofaanval die Boomstra omsingelde. Boomstra vertrouwde zijn stelling blijkbaar niet langer en ruilde de kerkhofaanval er af. Daarna werd het spoedig remise.

De Ivoriaan Atse voegde zich bij het duo Boomstra, Ivanov op de derde plaats, door Ron Heusdens in het klassieke middenspel te overspelen.

Met nog zes rondes te spelen hebben nog zeven spelers een kans op de wereldtitel. Bij deze zeven spelers zijn drie Nederlanders. Een situatie die zich sinds 2003 niet meer voorgedaan heeft. Een koploper uit Nederland in een WK toernooi is niet meer voorgekomen sinds het WK van 1983.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda